Πτώση 0,80% στο Χρηματιστήριο, με χαμηλή αξία συναλλαγών

Πτώση 0,80% στο Χρηματιστήριο, με χαμηλή αξία συναλλαγών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό τη σκιά των αναταράξεων που προκαλούν οι γεωπολιτικοί τριγμοί σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, το χρηματιστήριο της Αθήνας συνέχισε την αρνητική πορεία για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Η υψηλή μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης, καθώς ο Γενικός Δείκτης από αρχικά κέρδη 0,44% υποχώρησε έως και 1,69% για να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση της Δευτέρας με απώλειες 0,80% και κλείσιμο στις 1.149 μονάδες. Πενιχρή παρέμεινε και η αξία των συναλλαγών που δεν ξεπέρασε τα 106 εκατ. ευρώ, αφού ο καθαρός όγκος συναλλαγών εάν αφαιρέσουμε την αξία των πακέτων (28,05 εκατ. ευρώ) διαμορφώθηκε στα 77,24 εκατ. ευρώ.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις 4 συστημικές τράπεζες. Ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς έχασε 3,90%, η Alpha Bank υπέστη απώλειες 3,21%, η Εθνική Τράπεζα έχασε 2,42% και η μετοχή της Εurobank υποχώρησε 1,16% και διαμορφώθηκε στα 0,342 ευρώ. Είναι εμφανές ότι τόσο οι ξένοι και πολύ περισσότερο οι εγχώριοι επενδυτές έχουν αναστείλει την τοποθέτηση κεφαλαίων στην αγορά. Ο κύκλος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα που θα ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, η σεναριολογία για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών και το θέμα των «κόκκινων» δανείων συντηρούν την αβεβαιότητα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τα υψηλότερα κέρδη κατέγραψε ο τίτλος της Γεκ Τέρνα (2,94%) και ακολούθησε η Eurobank Properties (2,22%) και η μετοχή του Jumbo (1,95%).

Καθοριστικοί παράγοντες για τις επόμενες συνεδριάσεις της εβδομάδας θα είναι η εξέλιξη της συναλλακτικής κίνησης και του ημερήσιου τζίρου, που κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα στις τελευταίες συνεδριάσεις και θα συρρικνωθούν περαιτέρω λόγω θερινής ραστώνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή