Επένδυση της ΕΛΒΑΛ στην Αγγλία με στόχο τον διπλασιασμό του διεθνούς μεριδίου αγοράς

Επένδυση της ΕΛΒΑΛ στην Αγγλία με στόχο τον διπλασιασμό του διεθνούς μεριδίου αγοράς

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στη θυγατρική της στην Αγγλία υλοποιεί αυτήν την περίοδο η ΕΛΒΑΛ, με στόχο να διπλασιάσει το διεθνές μερίδιο αγοράς της. Πρόκειται για το εργοστάσιο της θυγατρικής Bridgnorth Aluminium προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των διεθνών παραγγελιών της στη βιομηχανία συσκευασίας τροφίμων και ποτών, της ναυπηγικής βιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και του κλάδου κατασκευών. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο δραστηριοποιείται στην παραγωγή ταινιών λιθογραφίας που προορίζονται για την παραγωγή λιθογραφικών πλακών για εκτυπώσεις offset καθώς και στην παραγωγή ημιέτοιμων ρόλων για παραγωγή, κυρίως, foil αλουμινίου. Η συνολική του ετήσια παραγωγική δυναμικότητα αγγίζει τους 110 χιλ. τόνους.

Η παραγωγική μονάδα της ενσωματώθηκε στον όμιλο ΕΛΒΑΛ το 2001 μετά την εξαγορά του κλάδου λιθογραφίας της Lawson Mardon Star. Με στόχο την αναβάθμιση των παραγωγικών εγκαταστάσεων, την επέκταση της παραγωγικής του δυναμικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, υλοποιήθηκε ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 86 εκατ. ευρώ.

Το εργοστάσιο έχει συνολική επιφάνεια 63 χιλ. τ.μ. και απασχολεί περίπου 240 άτομα.

Οπως εκτιμά η διοίκηση της εταιρείας, στο τέλος του 2014 η ΕΛΒΑΛ θα επαναφέρει την παραγωγή της στα επίπεδα του 2007, αφού η ανάπτυξη των πωλήσεων τη διετία 2012-2013 ήταν +3,6% και τη διετία 2013-2014 θα κυμανθεί στο +3,2%.

Ενα σημαντικό ποσοστό των εσόδων της η εταιρεία το εισπράττει από την τοποθέτηση δαπέδων στα φορτηγά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού το μερίδιό της ξεπερνά σήμερα το 60% και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως. Μάλιστα θεωρείται δεδομένη η αύξηση του μεριδίου αγοράς αφού με κοινοτική οδηγία όλα τα φορτηγά της Ε.Ε. θα πρέπει να ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο το βάρος των αυτοκινήτων μέχρι το 2017 για να μειωθούν οι ρύποι και θα χρειασθούν ακόμη πιο ελαφριά δάπεδα από αλουμίνιο που είναι σε θέση να παράγει η ΕΛΒΑΛ. Στις 30 Ιουνίου 2014 η εισηγμένη ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της νέας γραμμής συνεχούς χύτευσης στο εργοστάσιο των Οινοφύτων. Μία επένδυση συνολικού ύψους περίπου 15 εκατ. ευρώ με στόχο να υπερδιπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου για τη παραγωγή ρολών foilstock. Oι συνολικές επενδύσεις σε μονάδες χύτευσης στο εργοστάσιο των Οινοφύτων έχουν ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το 2013 δαπανήθηκαν συνολικά 69 εκατ. ευρώ για το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου ΕΛΒΑΛ.

Η διευρυμένη παραγωγική βάση του ομίλου περιλαμβάνει σήμερα 12 παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Αγγλία. Εξάγει σε περισσότερες από 80 χώρες και διαθέτει συνολικά 7 θυγατρικές στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή