Αύξηση κερδών στο εξάμηνο για τη MIG Real Estate

Αύξηση κερδών στο εξάμηνο για τη MIG Real Estate

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της σημείωσε η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) MIG Real Estate, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι τα προ φόρων κέρδη της κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο ανήλθαν σε 1,62 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 232.000 ευρώ, κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ο βασικότερος λόγος για την εν λόγω θετική εξέλιξη ήταν η λογιστική ανατίμηση στην εύλογη αξία των ακινήτων της εταιρείας. Συγκεκριμένα, φέτος υπήρξε οικονομικό όφελος της τάξεως των 421.000 ευρώ, όταν την ίδια περίοδο του 2013 καταγράφηκαν ζημίες ύψους 860.000 ευρώ.

Πάντως, τα έσοδα από ενοίκια συνέχισαν να υποχωρούν και κατά το φετινό εξάμηνο, καθώς διαμορφώθηκαν σε 1,71 εκατ. ευρώ, έναντι 1,94 εκατ. ευρώ, δείγμα ότι οι πιέσεις εξακολουθούν να υφίστανται στην αγορά γραφείων και εμπορικών καταστημάτων, παρά τη βελτίωση που έχει σημειωθεί σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κλάδου για το μέλλον.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές της MIG Real Estate κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν θετικές κατά το ποσό των 562.000 ευρώ, ενώ με το πέρας του πρώτου εξαμήνου, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είχαν διαμορφωθεί σε 43,88 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Πάντως, όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, επί του παρόντος δεν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε νέες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων, αφενός μεν λόγω της υψηλής αβεβαιότητας που επικρατεί σε αυτήν, αφετέρου λόγω της δυσκολίας εξασφάλισης ευνοϊκής χρηματοδότησης. Πάντως, όπως είχε τονίσει στην πρόσφατη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο πρόεδρος της εταιρείας, Ηλίας Βολονάσης, η κατάσταση στην οικονομία δείχνει ότι έχει αρχίσει να βελτιώνεται, κάτι που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανή η εκδήλωση ζήτησης και στην αγορά γραφείων, όχι όμως σε ύψος τιμών ενοικίασης αντίστοιχο με εκείνο που ίσχυε στο πρόσφατο παρελθόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή