Στην Επ. Ανταγωνισμού η Colgate-Palmolive

Στην Επ. Ανταγωνισμού η Colgate-Palmolive

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού παραπέμπεται ο όμιλος Colgate-Palmolive. To αντικείμενο της υπόθεσης είναι οι συμβάσεις του ομίλου με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χονδρική και λιανική πώληση ειδών σούπερ μάρκετ, στις οποίες περιλαμβάνεται ρήτρα απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών για τα απορρυπαντικά.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 16 Οκτωβρίου 2014 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των άρθρων 1 και 2 του ν. 703/77 (όπως ίσχυε) και των άρθρων 81 και 82 ΣυνθΕΚ (πλέον 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης [ΣΛΕΕ]) από τον όμιλο Colgate-Palmolive, καθώς και από επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χονδρική και λιανική πώληση ειδών σούπερ μάρκετ, αναφορικά με την πιθανολογούμενη παράβαση απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών. H εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επισημαίνει ότι η υπό εξέταση ρήτρα απαγόρευσης των παράλληλων εισαγωγών είχε ως σκοπό και αποτέλεσμα την απαγόρευση των παράλληλων εισαγωγών των προϊόντων του συγκεκριμένου ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή