Στις 22 Αυγούστου μετατίθεται η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της Σελόντα

Στις 22 Αυγούστου μετατίθεται η έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της Σελόντα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεβλήθη για την Παρασκευή 22 Αυγούστου, η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Σελόντα με μοναδικό θέμα την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας.

Το αίτημα αναβολής υπεβλήθη αρχικά από τον μέτοχο κ. Γ. Γρυππιώτη, με ποσοστό 13,3% του μετοχικού κεφαλαίου (πρώην μέτοχος της Interfish) και ακολούθησε επόμενο αίτημα αναβολής από την Alpha Bank. Η χθεσινή συνέλευση είχε απαρτία 27,73% του μετοχικού κεφαλαίου, με απούσα τη μέτοχο Linneaus, ενώ απαρτία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει ούτε στην επόμενη γενική συνέλευση της 22ας Αυγούστου με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται τελικά τον Σεπτέμβριο.

Επισημαίνεται πάντως ότι ο νομικός εκπρόσωπος της Eurobank, σημείωσε ότι «κάποια αιτήματα υποβάλλονται παρελκυστικά προκειμένου να επιβραδυνθεί η λήψη αποφάσεων. Είναι παρελκυστική η αίτηση αναβολής και μάλιστα για τόσο μακρύ διάστημα», ζητώντας η γενική συνέλευση να επαναληφθεί στις 31 Ιουλίου. Μιλώντας προς τους μετόχους της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Γιάννης Στεφανής υπογράμμισε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 έκλεισε με αύξηση κατά 11% όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων, ενώ τόνισε τον κίνδυνο από την Τουρκία: «Στην Ελλάδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες, η αύξηση των εξαγωγών για εφέτος είναι στο 4%- 5%, ο αντίπαλος όμως δεν είναι εσωτερικός, είναι η Τουρκία και η διείσδυσή της στις αγορές. Ολη η ιχθυοκαλλιεργητική Ευρώπη από τη Νορβηγία έως τα Κανάρια Νησιά παρακολουθούν με πολύ ενδιαφέρον την κρίση στην Ελλάδα». Επίσης ο κ. Στεφανής χαρακτήρισε «προϊόν εσωγενών και εξωγενών πιέσεων, εκβιασμών και συμβιβασμών», τη συμφωνία συγχώνευσης με τη Δίας, η οποία δεν τελεσφόρησε και πρόσθεσε ότι «απαιτούνται ταχύτερες αποφάσεις από όλους τους φορείς, καθώς όπως υπογράμμισε «έχουμε αφήσει όλο το γήπεδο στους Τούρκους και παίζουν μπάλα μόνοι τους. Το ότι οι ελληνικές εξαγωγές αυτού του κλάδου βρίσκονται σε μικρή αλλά ανοδική πορεία, αποτελεί επιβεβαίωση του δυναμισμού του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή