Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Δεσμός εθελοντικά ενεργή όλο το καλοκαίρι

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Δεσμός εθελοντικά ενεργή όλο το καλοκαίρι

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι απαραίτητο όταν αναφέρεται κάποιος στο σημαντικό εθελοντικό έργο της ΜΚΟ Δεσμός να προσπαθήσει να τηρήσει προτεραιότητα -ακόμη και χρονολογική- είτε να ιεραρχήσει τη σπουδαιότητα και να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα της κάθε ξεχωριστής προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο. Γιατί με την κάθε εθελοντική προσφορά στεριώνει ακόμη περισσότερο τον «κορμό» και απλώνουν μακρύτερα τα βλαστάρια της ευγενούς πρωτοβουλίας που ξεκίνησε ως «φυτώριο» το 2012 και σήμερα μεγαλουργεί, χάρη στη συμμετοχή και ανταπόκριση των επιχειρήσεων, ιδιωτών, φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και κοινωνικών φορέων.

Δημιουργήθηκε από μια ομάδα εμπνευσμένων και ευαίσθητων νέων ανθρώπων και η International Life ήταν η πρώτη που της παραχώρησε στέγη και οικονομική στήριξη στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, «Ανταπόδοση Ζωής». Ο Δεσμός (www.desmos.org, 210-8119365) συνδέει ΜΚΟ και φορείς και ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας με την προσφορά κάθε ιδιώτη και επιχείρησης και αξιοποιεί το πλεόνασμα προϊόντων και υπηρεσιών από εταιρείες και ιδιώτες, έτσι ώστε να καλύπτονται διαπιστωμένες ανάγκες και να είναι βέβαιο ότι η κάθε προσφορά «πιάνει τόπο» και φτάνει εκεί ακριβώς που τη χρειάζονται.

Τον Νοέμβριο 2013 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, απένειμε στον Δεσμό το βραβείο «Νησίδες Ποιότητας» για τη σημαντική προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και σε άτομα που, πραγματικά, έχουν ανάγκη. Το βραβείο αυτό αποτελεί θεσμό από το 2001 και απονέμεται κάθε δύο χρόνια για την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού. Στις πολύ σημαντικές προσφορές του Δεσμού -ύστερα από σχετική δική του πρόταση- είναι και η ψήφιση από τη Βουλή νομοθετικής τροποποίησης τον Φεβρουάριο 2014 για την απαλλαγή των δωρεών σε είδος από την επιβολή ΦΠΑ, όταν οι δωρεές αυτές γίνονται υπό προϋποθέσεις προς κοινωφελείς είτε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του, μας πληροφορεί ότι «ο Δεσμός θα λειτουργεί ανελλιπώς το καλοκαίρι προετοιμάζοντας μιαν ακόμη πιο δημιουργική χρονιά». Ταυτόχρονα, μας ενημερώνει ότι συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και μας προσκαλεί να εγγραφούμε και να τρέξουμε «για έναν καλό σκοπό». Επίσης, η ομάδα του Δεσμού θα συμμετέχει και στον Μαραθώνιο της Αθήνας στις 9 Νοεμβρίου 2014 και θα είναι ανάμεσα στις 10 πολυπληθέστερες ομάδες. Ως γνωστόν, εφέτος ο Δεσμός αναγνωρίζεται ως επίσημος συνεργαζόμενος μη κερδοσκοπικός φορέας από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή