«Ελληνικό» ξενοδοχείο στον Λίβανο

«Ελληνικό» ξενοδοχείο στον Λίβανο

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 85 έφθασε ο αριθμός των ξενοδοχείων που βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» της HotelBrain στην Ελλάδα, η οποία επεκτείνει πλέον τη δραστηριότητά της στο εξωτερικό.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία, που εξειδικεύεται στη διαχείριση και ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων, υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο συνεργασίας για την ανάληψη του μάνατζμεντ μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας που πρόκειται να ανοίξει το καλοκαίρι του 2015 στον Λίβανο.

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στο βουνό Ζaarour, κεντροδυτικά του Λιβάνου, θα έχει δυναμικότητα 16 σουίτες και 30 σαλέ. Η μονάδα θα αποτελεί μέρος ενός χιονοδρομικού κέντρου το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και περιλαμβάνει επίσης δύο εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, μία τεχνητή λίμνη κ.ά. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος και ιδρυτής της HotelBrain, Γιώργος Παλαιολόγος, στην πρώτη φάση η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης του έργου (π.χ. για την εργονομία ή τη λειτουργικότητα της μονάδας) και στη συνέχεια θα αναλάβει το μάνατζμεντ. Ιδιοκτήτρια εταιρεία τόσο της ξενοδοχειακής μονάδας όσο και ολόκληρου του χιονοδρομικού κέντρου είναι η οικογένεια Μουρ, από τις γνωστότερες του Λιβάνου, κύρια ασχολία της οποίας είναι η ανάπτυξη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ειδικότερα, η οικογένεια Μουρ είναι η ιδιοκτήτρια του MTV – Murr Television, καθώς και ραδιοφωνικών σταθμών και εντύπων. Παράλληλα, με το περαιτέρω άνοιγμά της στο εξωτερικό, η HotelBrain αυξάνει τη δραστηριότητά της και στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Mεταξύ άλλων, στο δίκτυο της HotelBrain εντάχθηκαν από την αρχή του έτους τα ξενοδοχεία Boheme, Zinnas Villas, Mykonos Retreat και Ornos Beach στη Μύκονο, Santorini Secret και Charisma στη Σαντορίνη, Κassandra Palace στη Χαλκιδική, Μarathon Beach στην Αττική, Αegea Blue στην Ανδρο, Rosa Bella στην Κέρκυρα, Ammos Hotel στη Σκύρο, Κοufonissia Resort στο Κουφονήσι, Ruda Bay στη Λευκάδα, Crossroads Inn στην Τήνο και Cressa Ghitonia στην Κρήτη. Επίσης, η αλυσίδα έχει αναλάβει το σχέδιο ανάπτυξης ενός νέου ξενοδοχείου με σουίτες, που πρόκειται να ανοίξει στη Χώρα της Σκιάθου το 2015, στο οποίο θα έχει και το μάνατζμεντ.

Σύμφωνα με τον κ. Παλαιολόγο, η HotelBrain βρίσκεται πολύ κοντά στις υπογραφές συμφωνιών για την ανάληψη του μάνατζμεντ και άλλων ξενοδοχείων που βρίσκονται σε τουλάχιστον πέντε νέους προορισμούς για την εταιρεία, καθώς και άλλων που έχει ήδη παρουσία, όπως στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο. Ο επικεφαλής της εταιρείας σημειώνει ότι τα στοιχεία που διαθέτει η εταιρεία από τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται σε σχεδόν 30 προορισμούς της χώρας έρχονται να επιβεβαιώσουν τις θετικές προβλέψεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για φέτος, καθώς σύμφωνα με αυτά, το 2014 αναμένεται οι κρατήσεις να αυξηθούν κατά 10% σε σχέση με το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή