Εκδοση ομολόγου εξετάζει η Wind, με στόχο τη Forthnet

Εκδοση ομολόγου εξετάζει η Wind, με στόχο τη Forthnet

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο έκδοσης ομολογιακού δανείου, με στόχο τη χρηματοδότηση της πιθανής εξαγοράς της Forthnet, εξετάζει η Wind Hellas. Η εταιρεία κρατά κλειστά χαρτιά, τόσο για το ύψος της έκδοσης, όσο και για τον χρόνο που αυτή θα πραγματοποιηθεί. Κι επειδή αυτές μάλλον κυλούν αργά, δεν αναμένεται να έχουμε σύντομα κάποιες ανακοινώσεις από τη διοίκηση της Wind Hellas.

Επίσης, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, οι μέτοχοί της και η διοίκηση της εταιρείας σταθμίζουν τον χρόνο της έκδοσης, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αρρυθμίες στις αγορές του Νότου.

Πάντως, αν η εταιρεία χτυπήσει την «πόρτα» των αγορών, αυτό θα συμβεί περίπου τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο «κούρεμα» ομολογιακών δανείων-μαμούθ, 1,7 δισ. ευρώ. Συνολικά, κατά τη διετία 2009-2010 στην εταιρεία έχουν «κουρευτεί» δάνεια ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Οταν όμως έγιναν τα προαναφερθέντα «κουρέματα», οι μέτοχοι της εταιρείας ήταν διαφορετικοί, ενώ στους υφιστάμενους μετόχους περιλαμβάνονται και πρώην δανειστές της επιχείρησης, τα δάνεια των οποίων έχουν «κουρευτεί».

Η Wind διεκδικεί τη Forthnet σε ποσοστό 50%, ενώ το υπόλοιπο 50% διεκδικεί η Vodafone. Η πρόταση που έχουν απευθύνει προς τους μετόχους της Forthnet οι δύο επιχειρήσεις κάνει λόγο για την καταβολή μετρητών της τάξης 187 έως 209 εκατ. ευρώ, ως αντίτιμο για την εξαγορά του 60% των μετοχών της επιχείρησης.

Ως συνέπεια μια ομολογιακή έκδοση της Wind μπορεί να στοχεύει σε τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τα διαθέσιμα στα ταμεία της. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει να εκταμιεύσει άλλα 50 έως 100 εκατ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη της συμμετοχής της στον διαγωνισμό για τη διανομή του «ψηφιακού μερίσματος».

Πρόκειται για τις συχνότητες που απελευθερώνει η αξιοποίηση της ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος και τις οποίες προτίθεται να δημοπρατήσει το ελληνικό Δημόσιο μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή