Σύντομα (31/7/14)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδρούν στην επιβολή πόθεν έσχες οι χρηματιστές

Aντιδρούν οι χρηματιστές στη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που επεκτείνει την υποχρέωση δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), στους προέδρους, στους αντιπροέδρους, τους διευθύνοντες συμβούλους, τα εκτελεστικά μέλη Δ.Σ. και τους γενικούς διευθυντές των επιχειρήσεων παροχής επενδυτικών υπηρεσιών (ΕΠΕΥ). Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο ΣΜΕΧΑ εξηγεί ότι: «είναι σε όλους γνωστό (και θα έπρεπε σίγουρα να είναι στους υπηρεσιακούς παράγοντες – συντάκτες της διάταξης) ότι οι ΕΠΕΥ δεν διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα». Παράλληλα, οι χρηματιστές σημειώνουν ότι δεν βλέπουν να περιλαμβάνονται παρόμοιες επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού, καθώς και άλλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες εκτός του χρηματοπιστωτικού χώρου, που υπογράφουν συνήθως με (ή χωρίς) απευθείας αναθέσεις από δημόσιους φορείς, εργασίες με μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος. Επίσης δεν περιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι χρηματιστηριακών εργασιών σε τράπεζες, δεδομένου ότι οι τράπεζες μπορούν να εκτελούν απευθείας χρηματιστηριακές συναλλαγές, που φαίνεται ότι αγνοούν οι συντάκτες του νομοσχεδίου επισημαίνει η ανακοίνωση.

Με franchising 441 από τα 877 καταστήματα της Μαρινόπουλος

Υπό καθεστώς δικαιόχρησης (franchising) λειτουργούν σήμερα 441 από τα 877 καταστήματα της Μαρινόπουλος Α.Ε., σύστημα που ευνοεί ιδιαιτέρως την ενίσχυση της παρουσίας της αλυσίδας στην περιφέρεια. Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η εταιρεία λειτούργησε 15 νέα καταστήματα franchising στην Κρήτη, στη Ρόδο, σε άλλα νησιά, στην Κορινθία και στην Κατερίνη. Μάλιστα, εντός του τελευταίου διμήνου (Ιούνιος-Ιούλιος 2014) η εταιρεία επέκτεινε το franchise δίκτυό της, με νέα καταστήματα στην Αστυπάλαια, τη Λευκάδα, το Ζευγολατιό, τη Σέριφο, την Αντίπαρο και τη Νάουσα της Πάρου συνολικής επιφάνειας 1.900 τ.μ., τα οποία απασχολούν 42 εργαζόμενους.

Το 2013 λειτούργησαν 183 νέα καταστήματα με το σύστημα franchising υπό τις επωνυμίες Carrefour, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express, Smile Market και ΟΚ Anytime Markets.

Πέρα από την ενίσχυση της παρουσίας της στην περιφέρεια, η επέκταση του δικτύου franchising της Μαρινόπουλος ενδυναμώνει τη συνεργασία της εταιρείας με τους τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2014 για τη Suzuki, που κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά αυτοκινήτου και να βρεθεί στην έκτη θέση των ταξινομήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου να παρουσιάζει θετική πορεία σε σχέση με πέρυσι, η Suzuki κατέκτησε συνολικό μερίδιο που έφτασε το 5,5%, φτάνοντας τις 2.056 μονάδες, έναντι 1.262 τη χρονική περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013, καταγράφοντας ποσοστιαία άνοδο της τάξης του 62,9%.Τα μεγέθη αυτά φέρνουν τη Suzuki στην έκτη θέση των πωλήσεων συνολικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας, το 50% αφορά εταιρικές πωλήσεις, και η αύξηση του ποσοστού σε σχέση με πέρυσι ξεπερνά το 60%.

Παράταση έγκρισης για τα σήματα ΕΟΤ

Με απόφαση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, παρατείνεται η προθεσμία κατάθεσης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για έκδοση ή ανανέωση ειδικού σήματος λειτουργίας σε τουριστικά καταλύματα. Η παράταση δόθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου, αρκεί αποδεδειγμένα να έχουν υποβληθεί από κάθε επιχείρηση στην αρμόδια ΠΕΧΩ έως την 30ή Απριλίου 2014 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Σε περιπτώσεις καταλυμάτων που διαθέτουν τα δικαιολογητικά, πλην της ΑΕΠΟ, δύναται να εκδοθεί ή να διατηρηθεί σε ισχύ το σήμα λειτουργίας μέχρι την έκδοση της ΑΕΠΟ.

Wharton Club Award: έως 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι εταιρείες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον θεσμό του Wharton Club Award. Τo βραβείο θα δοθεί σε κορυφαίες ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν με την επιχειρηματική παρουσία τους σε χώρες που έχουν αναγνωριστεί ως κορυφαίοι αναδυόμενοι επιχειρηματικοί προορισμοί, και συγκεκριμένα στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Χιλή, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Νιγηρία, το Καζαχστάν, τις Φιλιππίνες, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η αξιολόγηση θα γίνει από το διοικητικό συμβούλιο του Wharton Alumni Club, το οποίο αποτελείται από επιφανείς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και από αντιπροσώπους του Πανεπιστημίου Wharton της Πενσιλβάνια. Τα βραβεία θα παρουσιαστούν σε ειδική επίσημη τελετή στην Αθήνα, στις 23 Οκτωβρίου του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή