Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για το ιπποδρομιακό στοίχημα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγωνισμό με έναν ενδιαφερόμενο θα πραγματοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα σήμερα για μια ακόμη φορά το ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό παραχώρησης της άδειας διενέργειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, για την οποία μέχρι τώρα είχαν ενδιαφερθεί η γαλλική εταιρεία PMU και η ελληνική Ιντραλότ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η PMU αποσύρθηκε από την κούρσα αυτή και δεν θα προσέλθει σήμερα προκειμένου να υποβάλει δεσμευτική προσφορά. Ο διαγωνισμός είναι προγραμματισμένο να διενεργηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα και μέχρι χθες το βράδυ, δεν υπήρχε κάτι που θα άλλαζε τη διαδικασία αυτή. Αρχικά, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε να δώσει παράταση ολίγων ημερών για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, εφόσον όμως υπήρχε αίτημα από τους ενδιαφερόμενους.

Η απόσυρση της γαλλικής PMU, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με το τίμημα μίσθωσης του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο για τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών. Το ΤΑΙΠΕΔ παρόλο που μείωσε το αρχικό τίμημα μίσθωσης του ιπποδρόμου στα 2,5 εκατ. ευρώ, αυτό φαίνεται ότι δεν θεωρήθηκε ικανοποιητικό από την πλευρά των Γάλλων επενδυτών. Οι τελευταίοι ανέμεναν ένα μίσθωμα αναλογικό προς τα έσοδα ή/και τα κέρδη που θα είχαν από τη διεξαγωγή των ελληνικών ιπποδρομιών.

Παράγοντες της αγοράς πάντως επέκριναν την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να «δέσει» πίσω από την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, το φαραωνικό, ύψους 200 εκατ. ευρώ, ακίνητο που κατέχει ο ΟΔΙΕ από το 2003. Οι ίδιοι χαρακτήριζαν το μειωμένο τίμημα υψηλό, δεδομένου ότι ένας ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να δημιουργήσει από την αρχή έναν ιππόδρομο, πιο λειτουργικό και πιο κοντά στην Αθήνα από το σημερινό, με περίπου 20 έως 25 εκατ. ευρώ.

Ο εναπομείναν ενδιαφερόμενος για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, φέρεται να μην πολυνοιάζεται για το μίσθωμα. Ολα δείχνουν ότι η Intralot, στην περίπτωση που αναλάβει την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος, θα επιχειρήσει να συμψηφίσει το ετήσιο μίσθωμα με τις οφειλές του ΟΔΙΕ προς την ίδια. Η εταιρεία έχει εγείρει αξιώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ από την πλευρά του ΟΔΙΕ, οι οποίες είναι γνωστές στο ΤΑΙΠΕΔ εδώ και πολλούς μήνες, λόγω των εξωδίκων που έχει αποστείλει στο Ταμείο η επιχείρηση. Σημειώνεται ότι ο ΟΔΙΕ, πάσχει από ρευστότητα δημιουργώντας χρέη προς το Δημόσιο (φόρους), τ’ ασφαλιστικά Ταμεία (εισφορές) και τους προμηθευτές (Intralot, PMU, ΔΕΗ κ.ά.). Σύμφωνα δε με πληροφορίες, την 23η Σεπτεμβρίου 2014 έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός του ακινήτου στο Μαρκόπουλο, με επισπεύδουσα την Intralot.

Η ημερομηνία αυτή βρίσκεται μόλις λίγες ημέρες, πριν εκπνεύσει η προθεσμία (29/9/2014) που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να λύσει τον γόρδιο δεσμό του ελληνικού ιππόδρομου.

Εικάζεται, ότι εφόσον αύριο υπάρξει ένας τουλάχιστον ενδιαφερόμενος -που αυτό δείχνουν όλα τα προγνωστικά- τότε η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ζητήσει μια μικρή παράταση προκειμένου να δρομολογήσει την παραχώρηση της άδειας και την εκκαθάριση του ΟΔΙΕ.

Στην περίπτωση όμως που δεν υπάρξει κανένας ενδιαφερόμενος, τότε ο ιππόδρομος κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένεται να δώσει άλλη ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ για τη διεξαγωγή ενός νέου διαγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή