Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Πλαίσιο Computers το α΄εξάμηνο

Αύξηση πωλήσεων και κερδών για την Πλαίσιο Computers το α΄εξάμηνο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 2,5% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη του Πλαίσιου Computers το α΄ εξάμηνο του 2014 και ανήλθαν στα 5,8 εκατ. ευρώ. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, οι πωλήσεις ήταν ενισχυμένες για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν συνολικά 8,9% στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Αντίστοιχα η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε στα 9,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 17,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 20,3% στα 8,0 εκατ. ευρώ και το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) εμφανίζεται ισχυροποιημένο κατά 52 μονάδες βάσης στο 6,9%. Επιπλέον σημειώνει η εταιρεία παρατηρείται σταθερή τάση συρρίκνωσης του δείκτη δανειακής μόχλευσης (Ξένα / Ιδια Κεφάλαια) στο 0,66 από 0,80 και η επάρκεια ταμειακών διαθεσίμων, ξεπερνά τα 38 εκατ ευρώ, παρά την πληρωμή διευρυμένου κατά 66,7% μερίσματος για την παρελθούσα οικονομική χρήση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Πλαισίου, Γεώργιος Γεράρδος, τόνισε τα εξής: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουμε την αύξηση των πωλήσεών μας για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, γεγονός που αποδεικνύει την καταφανή επιτυχία των προϊόντων Turbo-X που συνδυάζουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές, υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά και πολύ αξιόπιστη τεχνική υποστήριξη. Ηδη τα Turbo-X tablets είναι νούμερο ένα σε πωλήσεις σε αριθμό τεμαχίων. Πέρα από την επιτυχία των προϊόντων Turbo-X και τα μερίδια αγοράς του Πλαισίου, γενικότερα αυξάνονται συστηματικά σε όλους τους τομείς, ενώ πλέον έχουμε κερδίσει σημαντικό νέο πελατειακό κοινό. Επενδύουμε συστηματικά στον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας, κυρίως όσον αφορά στον τομέα της εξυπηρέτησης των πελατών, όπου η υποδομή μας θα μπορεί πλέον να συγκριθεί με αυτή των πιο πρωτοποριακών εταιρειών της Ευρώπης». Σύμφωνα με τον κ. Γεράρδο η άνοδος του EBITDA επετεύχθη παρά την άνοδο των εξόδων, λόγω της αυξημένης διαφημιστικής δαπάνης και των δαπανών για την ανάπτυξη των υποδομών για την εξυπηρέτηση των πελατών μας. «Ενόψει των επιδόσεων αυτών, σε συνάρτηση με την ισχυροποίηση της ανταγωνιστικής μας θέσης, ατενίζουμε το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης 2014 με αισιοδοξία», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή