ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες επενδύσεις 120 εκατ. σε Κω, Κρήτη από την Occidental

nees-ependyseis-120-ekat-se-ko-kriti-apo-tin-occidental-2037830

Η εταιρεία Occidental προγραμματίζει νέες επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ για την επέκταση υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας στην Κω και για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της μονάδας κ. Μανώλη Κριτσωτάκη, η εταιρεία αυτή την περίοδο υλοποιεί επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για την επέκταση του ξενοδοχείου Astir Odysseus 5 αστέρων στην περιοχή Τιγκάκι της Κω. Επιπλέον, διαθέτοντας μία έκταση 150 στρεμμάτων στην Ελούντα, προγραμματίζει την έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή μίας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας. Ο καταρχήν προϋπολογισμός της νέας επένδυσης θα ανέλθει στο ύψος των 100 εκατ. ευρώ. Στο υφιστάμενο ξενοδοχείο της Κω θα προστεθούν άλλες 80 σουίτες, οι οποίες θα περιβάλλονται από μία πισίνα. Η μονάδα αναπτύσσεται σε έκταση 70 στρεμμάτων, ενώ το νέο τμήμα της δημιουργείται σε όμορη έκταση περίπου 40 στρεμμάτων. Παράλληλα, με το νέο τμήμα του ξενοδοχείου που θα λειτουργήσει από τη σεζόν του 2015 θα δημιουργηθεί η πρώτη αναρριχητική πίστα σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη της ειδικής αυτής μορφής τουρισμού και την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, ένα θέατρο που θα μπορεί να φιλοξενήσει 500 άτομα και νέα εστιατόρια. Το ξενοδοχείο που λειτουργεί αυτή την περίοδο με πληρότητα 100% έχει επισκέπτες κυρίως από τη Γερμανία και την Αγγλία, ενώ από το 2015 θα είναι αυξημένο το ποσοστό των Γάλλων και των Σκανδιναβών. Πρόσφατα το ξενοδοχείο ανακοίνωσε ότι του απονεμήθηκε Πιστοποιητικό Tripadvisor Αριστείας για το 2014. Για την απονομή του Πιστοποιητικού απαιτείται από τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν και να διατηρήσουν βαθμολογία τουλάχιστον 4 στα 5 με βάσει τις αξιολογήσεις των χρηστών.