Ζημίες 0,5 εκατ. ευρώ για την Trastor

Ζημίες 0,5 εκατ. ευρώ για την Trastor

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνεχιζόμενες μειώσεις των τιμών των ενοικίων, αλλά και των αξιών των επενδυτικών ακινήτων, εξακολούθησαν να επηρεάζουν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) Trastor, καθώς, όπως προέκυψε από τα στοιχεία του φετινού πρώτου εξαμήνου, η εισηγμένη κατέγραψε ζημίες μετά από φόρους της τάξεως των 500.000 ευρώ, έναντι κερδών 11.000 ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Αντίστοιχα, τα έσοδα από μισθώματα περιορίστηκαν σε 2,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση της εταιρείας, τα έσοδα από τα ενοίκια υποχώρησαν λόγω των προσωρινών εκπτώσεων που συμφωνήθηκαν με τους υφιστάμενους ενοικιαστές. Σημειωτέον ότι ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων είχε αποτέλεσμα και την αύξηση των λειτουργικών εξόδων σε 1 εκατ. ευρώ, έναντι 800.000 ευρώ κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα του φετινού εξαμήνου είχε και η περαιτέρω υποχώρηση της αξίας του χαρτοφυλακίου ακινήτων του ομίλου, η οποία εκτιμήθηκε σε 74,6 εκατ. ευρώ, έναντι 76 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013, με συνέπεια να προκύψει αρνητική αναπροσαρμογή της τάξεως του 1,4 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης 1,2 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο περσινό εξάμηνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Trastor εξετάζει τις δυνατότητες νέων επενδύσεων, αξιοποιώντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ, ενώ είναι πιθανό να προβεί και στην πώληση μη στρατηγικών ακινήτων ώστε τα έσοδα αυτά να επανεπενδυθούν σε πιο αποδοτικά ακίνητα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχει εκσυγχρονιστεί σημαντικά το νομοθετικό πλαίσιο για τις εταιρείες του κλάδου, καθώς έχει διευρυνθεί σημαντικά το επενδυτικό τους αντικείμενο. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, έχει επιτραπεί η συμμετοχή σε διαγωνισμούς πώλησης ή αξιοποίησης ακινήτων του Δημοσίου, η αγορά κατοικιών, οικοπέδων και ξενοδοχειακών ακινήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή