Η Intralot «τρέχει» μόνη της στον ιππόδρομο

Η Intralot «τρέχει» μόνη της στον ιππόδρομο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Intralot πλέον οδεύει η άδεια του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, μετά τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Κατά τη χθεσινή υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, προσήλθε τελικά μόνον η Intralot, η οποία υπέβαλε τη μοναδική προσφορά, μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού. Μεγάλη εντύπωση έκανε τελικά η απόσυρση του ενδιαφέροντος από τη γαλλική PMU. Η τελευταία, από το 2008 επιχειρούσε συστηματικά να συνεργαστεί ή/και να εξαγοράσει τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ), χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Η εταιρεία συμμετείχε εξαρχής στον διαγωνισμό για την εκχώρηση της άδειας που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά την τελευταία στιγμή απέσυρε το ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είναι ο Νο 1 διοργανωτής ιπποδρομιών στον κόσμο, με έσοδα που ξεπερνούν τα 9 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Επίσης ήταν ο πρώτος ενδιαφερόμενος για τη σχετική άδεια που υπέβαλε ενδιαφέρον, σε συνεργασία με τη Νοτιοαφρικανική Phumelela. Ο δεύτερος ενδιαφερόμενος ήταν η Intralot, που συμμετείχε στον διαγωνισμό σε συνεργασία με τον οργανισμό ιπποδρομιών της Αργεντινής, δεδομένου ότι η ίδια δεν διαθέτει εμπειρία στη διεξαγωγή ιπποδρομιών.

Πριν από την προγραμματισμένη χθεσινή υποβολή προσφορών για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, στο ΤΑΙΠΕΔ έφτασε επιστολή της επενδυτικής εταιρείας Global Family Partners (GFP), η οποία δήλωσε ενδιαφέρον για τη σχετική άδεια. H GFP εμφανίσθηκε διατεθειμένη να επενδύσει 40 εκατ. ευρώ προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των ελληνικών ιπποδρομιών, αλλά η πρόταση-κομήτης απορρίφθηκε, δεδομένου ότι υποβλήθηκε εκτός διαδικασίας. Τώρα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου ν’ αποφασίσει σχετικά με την τύχη της μοναδικής προσφοράς που υποβλήθηκε. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι συνιστά μονόδρομο για το ΤΑΙΠΕΔ η αποδοχή της πρότασης της Intralot, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ελληνικός ιππόδρομος. Εξάλλου η Κομισιόν έχει δώσει περιθώριο για την ανάκτηση της κρατικής ενίσχυσης στον ΟΔΙΕ, μέχρι 29 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή