Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κεφαλαίου 434 εκατ.

Aυξημένο ήταν το συναλλακτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Attica Bank στις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις του Ιουλίου.

Περισσότερες από 1,5 εκατ. μετοχές της τράπεζας διακινήθηκαν. Ωστόσο, ο τίτλος, λόγω και του αρνητικού κλίματος για τον τραπεζικό κλάδο, υπέστη σοβαρές απώλειες σε ποσοστό 8,03%.

Η προσπάθεια της διοίκησης εστιάζεται στην προσεχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα. Η αύξηση θα είναι ύψους 434 εκατ. ευρώ.

Κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ

Μικρή άνοδο 1,65% σε εβδομαδιαία βάση εμφάνισε η μετοχή της Πλαίσιο Computers στη διάρκεια της εβδομάδας. Η εταιρεία ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης, καταγράφοντας αύξηση των καθαρών κερδών κατά 2,5%. Ειδικότερα, τα κέρδη ύστερα από φόρους διαμορφώθηκαν στα στα 5,8 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις ήταν ενισχυμένες για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν συνολικά 8,9% στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης. Αντίστοιχα, η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε στα 9,9 εκατ. ευρώ.

Κόστος λειτουργίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό παραμένει η εικόνα του κλάδου της σιδηρουργίας. Η Μπήτρος Συμμετοχική έχει επηρεαστεί από την καθίζηση των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά και το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Η μετοχή κατέγραψε συνολικές απώλειες 7,85%. Η διοίκηση εκτιμά ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τη σταθερότητα του πολιτικού περιβάλλοντος, το βάθος και την ταχύτητα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Στόχος και το 2014 είναι η προσαρμογή της δομής και του κόστους λειτουργίας όλων των εταιρειών.

Λειτουργικά κέρδη 9,8 εκατ.

Σε θετική τροχιά παρέμεινε η μετοχή της Lamda Development, καθώς κατέγραψε εβδομαδιαία άνοδο 1,21%. Ταυτόχρονα, η εμπορευσιμότητα ήταν αρκετά ικανοποιητική, δεδομένης και της θερινής ραστώνης που επιδρά ανασταλτικά στις ημερήσιες συναλλαγές της αγοράς. Στη διάρκεια του α΄ τριμήνου, η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) των τριών εμπορικών κέντρων κινήθηκε ανοδικά, παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο και ανήλθε στα 9,8 εκατ. O συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 8%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή