Διαχρονική η δέσμευση του ομίλου ΤΙΤΑΝΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Διαχρονική η δέσμευση του ομίλου ΤΙΤΑΝΑ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο ΤΙΤΑΝ στη διάρκεια των 111 ετών της ιστορίας του, προτάσσει σταθερά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, την ευημερία τους, όπως και αυτή των τοπικών κοινωνιών μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται. Προτάσσει επίσης την επιτυχία των πελατών του, όπως και την απόδοση των επενδύσεων των μετόχων του. Ηδη από το 1911, τις επιδόσεις του τις δημοσιοποιεί, όπως έκανε με τον πρώτο απολογισμό που εξέδωσε προς τους μετόχους του. Σήμερα, οι δεσμεύσεις αποκτούν μεγαλύτερη σημασία και αποδεικνύουν τη «διαχρονική δέσμευση» του ΤΙΤΑΝΑ για μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία «δεν είναι απλώς μια συμπληρωματική διάσταση των δραστηριοτήτων μας, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα τους» υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝΑ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

«Διαχρονική δέσμευση» τιτλοφορεί τον ενιαίο ετήσιο απολογισμό 2013 που εξέδωσε πρόσφατα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Διεθνούς Συμβουλίου για τους Ενιαίους Απολογισμούς (ΙΙRC). Οπως είναι γνωστό, η δημοσίευση ενιαίου ετήσιου απολογισμού -και όχι δυο ξεχωριστών, οικονομικού και κοινωνικού- αντικατοπτρίζει και το γεγονός ότι «η εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν είναι συμπληρωματική διάσταση των δραστηριοτήτων μιας εταιρείας, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής στρατηγικής κατεύθυνσης και λειτουργίας της». Ο απολογισμός, στον οποίο καταγράφεται η πλήρης ανάλυση των επιδόσεων του ομίλου ΤΙΤΑΝΑ κατά το 2013, φέρει την πιστοποίηση των ανεξάρτητων ελεγκτών (Ερνστ & Γιανγκ Ελλάς) που πιστοποιεί ότι πληροί το επίπεδο διασφάλισης Α+ κατά το Διεθνές Πρότυπο GRI G3.1, όπως και το «Προηγμένο Επίπεδο» σύμφωνα με τα κριτήρια του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ για την έκδοση Αναφορών Προόδου (http://integratedreport2013.titan.gr).

Ο απολογισμός αυτός είναι ένα «εργαλείο» με το οποίο προάγεται η διαφάνεια και ο ουσιαστικός διάλογος με τους μετόχους και τους συμμετόχους, ενώ ταυτόχρονα προωθεί τη συνεργασία στην πράξη με το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (WBCSD) και με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ΕΚΕ (CSR Europe). Στα ορόσημα των επιδόσεων του ομίλου ΤΙΤΑΝΑ για το 2013, προτάσσεται και πάλι «ο άνθρωπος» μέσα από τη βελτίωση του δείκτη συχνότητας ατυχημάτων στην εργασία. Οχι μόνο για τους εργαζομένους, αλλά και για τους εργολάβους που συνεργάζονται με τον όμιλο.

Ενισχύθηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες διαλόγου και σύμπραξης με τους συμμετόχους, στους άξονες της υγιεινής, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης και της απασχόλησης των νέων. Αλλά και για την περαιτέρω βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων, επενδύθηκαν 24 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η προσήλωση και εμμονή του ΤΙΤΑΝΑ στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, έγινε πράξη και μέσα από την επέκταση της συμμετοχής του ομίλου σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά δίκτυα και πρωτοβουλίες, ενώ στην Αλβανία ο ΤΙΤΑΝ ίδρυσε ένα νέο Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και στη Σερβία, έγινε μέλος του Δικτύου για το Οικουμενικό Σύμφωνο.

Στο μήνυμά του ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος δηλώνει «είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις προοπτικές του 2014. Με δεδομένη όμως την παράταση της αβεβαιότητας, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε βασικές προτεραιότητες, με στόχο τη διασφάλιση οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής σταθερότητας, αποδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική δέσμευσή μας για μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη».

Χρ. Δαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή