Συμβολαιακή γεωργία για παραγωγούς σταφίδας σε Κορινθία, Αχαΐα

Συμβολαιακή γεωργία για παραγωγούς σταφίδας σε Κορινθία, Αχαΐα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά παραγωγούς σταφίδας των Νομών Κορινθίας και Αχαΐας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την «Παναιγιάλειο Ενωση Συνεταιρισμών ΑΕΣ Α.Ε.». H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα της σταφίδας αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και στην οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας και καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την παραπάνω Οργάνωση. Η «Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών ΑΕΣ Α.Ε.» έχει τις εγκαταστάσεις της στο Αίγιο διαθέτοντας ένα σύγχρονο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα που περιλαμβάνει μονάδες επεξεργασίας σταφίδας, ελαιολάδου και εσπεριδοειδών. Οι σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της πληρούν τις αυστηρότερες προδιαγραφές των βιομηχανιών τροφίμων και ανταποκρίνονται στα πλέον απαιτητικά πρότυπα ασφάλειας και υγιεινής των μεγαλύτερων βιομηχανιών του εξωτερικού. Η Οργάνωση αντιλαμβανόμενη την υψηλή διατροφική αξία των οργανικών τροφίμων, δραστηριοποιείται και στην παραγωγή και εμπορία βιολογικών προϊόντων από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα οποία εξάγει στην παγκόσμια αγορά. Τα βιολογικά προϊόντα που παράγει η ΠΕΣ είναι τα παρακάτω:

• Κορινθιακή Σταφίδα «ΒΟΣΤΙΤΣΑ ΠΟΠ»

• Κορινθιακή Σταφίδα Σουλτανίνα

• Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «ΕΛΙΚΗ»

• Εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια).

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην ένωση. Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος, υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και ένωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή