Σύντομα (5/8/14)

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 7 Αυγούστου στο Χ.Α. οι νέες μετοχές της Attica

Στις 7 Αυγούστου αρχίζει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των 4.233.152 νέων, κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών της Attica Bank. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι νέες μετοχές προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1.269.945,60 ευρώ, λόγω μετατροπής 4.233.152 ομολογιών σε 4.233.152 κοινές μετοχές από το υφιστάμενο Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο (ΜΟΔ) της εταιρείας, έκδοσης της 2/7/2013, αρχικής συνολικής ονομαστικής αξίας 199.406.822,10 ευρώ, με σχέση μετατροπής μία ομολογία σε μία νέα, κοινή, ονομαστική, μετά ψήφου μετοχή της τράπεζας, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ (τιμή μετατροπής). Η ανωτέρω αύξηση, που δεν αποτελεί άμεση τροποποίηση του καταστατικού, πιστοποιήθηκε από το Δ.Σ. της εταιρείας τη 17/7/2014 και έχει καταχωρισθεί στο ΓΕΜΗ του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Οι νέες μετοχές θα είναι πιστωμένες κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στις μερίδες και τους λογαριασμούς αξιών των Μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (ΣΑΤ). Η τιμή εκκίνησης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της τράπεζας στο Χ.Α. την 7/08/2014 θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χ.Α., σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. 26 απόφαση του Χ.Α.

Με νέο εμπορικό σήμα θα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο η εταιρεία κρουαζιέρας Louis Cruises. H νέα της επωνυμία, όπως ανακοίνωσε, θα είναι Celestyal Cruises. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Celestyal Cruises στοχεύει να εκπληρώσει την έννοια της νέας ονομασίας της φιλοξενώντας τους επιβάτες της στη Μεσόγειο και παρέχοντας μία γνήσια ελληνική εμπειρία κρουαζιέρας. To 2014 η Louis Cruises έβαλε στα προγράμματα των δρομολογίων του 9 νέους προορισμούς όπως τη Χίο, την Ιο, την Κω, τη Μήλο, τη Σάμο, την Ικαρία τη Σύρο, την Αλικαρνασσό και το Τσεσμέ. Για το 2015, η εταιρεία κρουαζιέρας έχει προγραμματίσει την ένταξη επιπλέον προορισμών προσεγγίζοντας νέα λιμάνια στο Ιόνιο και την Αδριατική Θάλασσα και κατά μήκος των δαλματικών ακτών.

Νέες προσφορές για ασφάλιση Ι.Χ. από την Εθνική

Χαμηλότερες τιμές στα προγράμματα ασφάλισης οχημάτων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών, προσφέρει η Εθνική Ασφαλιστική με τη νέα προωθητική ενέργεια «Εθνική auto4all». Συγκεκριμένα, για χρονική περίοδο τεσσάρων μηνών, προωθούνται 2 πακέτα ασφάλισης αυτοκινήτου σε εξαιρετικά οικονομικές τιμές. Τα πακέτα αυτά είναι το Εθνική auto4all και το Εθνική auto4all plus. Η προσφορά της εταιρείας θα ισχύσει για όλα τα νέα συμβόλαια που θα εκδοθούν από την 1η Αυγούστου έως την 30ή Νοεμβρίου 2014.

Στα 9,16 εκατ. τα κεφάλαια του ΤΕΑ Interamerican

Στα 9,16 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος του 2013 τα υπό διαχείριση κεφάλαια του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) Interamerican, που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Το Ταμείο αριθμεί 1.154 ασφαλισμένα μέλη και μπορούν να ενταχθούν, καταβάλλοντας προσωπικές εισφορές, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία με σύμβαση αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης. Το αμοιβαίο κεφάλαιο ΤΕΑ Interamerican Global Balanced Fund of Funds, που δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2013 ειδικά για το Ταμείο από την Alpha Trust, εμφανίζει έως σήμερα θετική απόδοση, που ανήλθε στο 7,64%. Για τα μέλη του ΤΕΑ, η μέση απόδοση του αποταμιευμένου κεφαλαίου τους κατά το 2013 ήταν 2,94%. Το ΤΕΑ Interamerican, στο οποίο η εταιρεία συνεισέφερε πέρυσι 1,33 εκατ. ευρώ ως παροχή κοινωνικού κεφαλαίου, με τις εισφορές των ασφαλισμένων να ξεπερνούν τις 580.000, έχει ήδη καταβάλει σημαντικό αριθμό εφάπαξ παροχών. Η λειτουργία του Ταμείου αποτελεί πρότυπο πιλοτικής εφαρμογής του νόμου για τη σύσταση επαγγελματικών ταμείων, τα οποία στη χώρα μας περιορίζονται σε 13 συνολικά.

Στην Ειρήνη Μαλάμου άνω του 53% του «Τιτάνια»

Στην αδελφή του Ειρήνη Μαλάμου και στις δύο κόρες της άφησε ποσοστό άνω του 53% των μετοχών του ξενοδοχείου «Τιτάνια» ο εκλιπών πριν από λίγο καιρό Κωνσταντίνος Μαλάμος που ήταν ιδιοκτήτης της μονάδας. Το υπόλοιπο μειοψηφικό ποσοστό, σύμφωνα με τη διαθήκη του επιχειρηματία, περνάει στα χέρια του Χαμόγελου του Παιδιού, με τον ρητό όρο μη αναμείξεως του ιδρύματος στην εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΞΕ Τιτάνια. O πρόεδρος του ιδρύματος κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή για το Χαμόγελο του Παιδιού, σημειώνοντας ότι οι σχετικές διαδικασίες θα κινηθούν από τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ξενοδοχείου, η μονάδα θα έχει φέτος αύξηση των κρατήσεων κατά 10%, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων θα ξεπεράσει τις 110.000, ενώ η ετήσια πληρότητα αναμένεται να αγγίξει τα επίπεδα του 83%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή