Ενίσχυση εσόδων και μεριδίου αγοράς για την ΑΒ

Ενίσχυση εσόδων και μεριδίου αγοράς για την ΑΒ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περαιτέρω αύξηση των εσόδων και του μεριδίου αγοράς σημείωσε η ΑΒ, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του μητρικού ομίλου, της Delhaize, που ανακοινώθηκαν χθες. Μάλιστα, η αύξηση αυτή δεν οφείλεται μόνο στη λειτουργία 16 νέων καταστημάτων μες στο έτος, αλλά σύμφωνα με τον όμιλο αποτυπώνεται και στις πωλήσεις συγκρίσιμου αριθμού καταστημάτων. Το δίκτυο της ΑΒ αριθμεί πλέον 297 καταστήματα από 281 στο τέλος του 2013.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Delhaize, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 τα έσοδα από τις πωλήσεις στη ζώνη της νοτιοανατολικής Ευρώπης (περιλαμβάνει τις δραστηριότητες σε Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία) αυξήθηκαν κατά 4,4% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2013, φτάνοντας στα 768 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στη λειτουργία νέων καταστημάτων ΑΒ και της Mega Image στη Ρουμανία.

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 7,6%, φτάνοντας τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ το λειτουργικό περιθώριο κέρδους υποχώρησε στο 3,9% από 4,4%. Μια βελτίωση που υπήρξε στο ακαθάριστο περιθώριο κέρδους αντισταθμίστηκε από την αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας και συντάξεων για το προσωπικό στην Ελλάδα.

Συνολικά ο όμιλος της Delhaize είχε έσοδα από τις πωλήσεις 5,27 δισ. ευρώ κατά το β΄ τρίμηνο του 2014, καταγράφοντας οριακή αύξηση 0,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν κατά 10,9% και διαμορφώθηκαν στα 178 εκατ. ευρώ έναντι 199 εκατ. ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2013.

Για το υπόλοιπο της χρονιάς η Delhaize αναμένει συνέχιση της ανάπτυξης σε Ελλάδα και μάλιστα με καλή κερδοφορία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή