Nestle: Στην πρώτη γραμμή καφές και νερά

Nestle: Στην πρώτη γραμμή καφές και νερά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καφές και τα εμφιαλωμένα νερά φαίνεται ότι αποτελούν για το 2014 τα πλέον ισχυρά «χαρτιά» της Nestle στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας στη χώρα, η κατηγορία του καφέ εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Περαιτέρω ώθηση έδωσε η ανανέωση της συσκευασίας και των γραμμών παραγωγής του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, που αφορά επένδυση ύψους 3,6 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του καφέ που βρίσκεται στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Θετική ανάπτυξη παρατηρείται και στα συστήματα καφέ και ροφημάτων με κάψουλες Nescafé Dolce Gusto και Nespresso. Παράλληλα, συνεχίζεται η θετική επίδοση στην κατηγορία του εμφιαλωμένου νερού (Κορπή), ενώ αύξηση καταγράφεται και στις εξαγωγές.

Σταθερά συνεχίζεται και η υλοποίηση της πρωτοβουλίας Nestlé needs YOUth, που στόχο έχει να προσφέρει 500 ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους κάτω των 30 ετών κατά την τριετία 2014-2016 στην Ελλάδα.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 έγιναν 108 προσλήψεις, ενώ 39 νέοι πραγματοποίησαν ή πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία. Σε συνδυασμό με την τουριστική περίοδο η Nestle ανέπτυξε την πρωτοβουλία Follow the Sun, στο πλαίσιο της οποίας απασχολεί 27 νέους εργαζόμενους σε 22 τουριστικές περιοχές, με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της και να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους από όλη την Ελλάδα.

Συνολικά ο όμιλος της Nestle κατέγραψε το α΄ εξάμηνο του 2014 πωλήσεις 43 δισ. ελβετικών φράγκων, σημειώνοντας οργανική ανάπτυξη 4,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη της Nestle διαμορφώθηκαν σε 6,4 δισ. ελβετικά φράγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή