Σύντομα (14/8/14)

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 11,9% η αύξηση των επισκεπτών στα μουσεία

Αύξηση των επισκεπτών των μουσείων κατά 11,9%, καθώς και των εισπράξεων κατά 33,9%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, σημειώθηκε κατά τον μήνα Απρίλιο, 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά τον μήνα Απρίλιο 2014, εμφανίζεται αύξηση των επισκεπτών κατά 25,2% καθώς και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 29,2%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2014, παρατηρείται αύξηση των επισκεπτών κατά 24,9% και αντίστοιχη αύξηση των εισπράξεων κατά 21,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013, ενώ την ίδια περίοδο παρατηρείται αύξηση κατά 12,6% στους επισκέπτες των μουσείων και ομοίως αύξηση κατά 19% στις εισπράξεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Διαρκώς αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν ξένοι hosted buyers για να συμμετάσχουν στη διεθνή τουριστική έκθεση Greek Tourism Expo, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα, όπως αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ). Στην τουριστική έκθεση έχουν δηλώσει συμμετοχή γραφεία εξερχόμενου τουρισμού από τα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Πολωνία. Η διεθνής τουριστική έκθεση που διοργανώνεται από την εταιρεία Leaderexpo-Deaderetech υποστηρίζεται από τον ΗΑΤΤΑ.

Ακαδημαϊκός στην Ισπανία ο κ. Ζοπουνίδης

Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης (Πολυτεχνείο Κρήτης και Audencia Nantes School of Management) εξελέγη ακαδημαϊκός από τη Βασιλική Ακαδημία των Διδακτόρων της Ισπανίας. Οι προσπάθειες ίδρυσής της ξεκίνησαν από τον Μεσαίωνα, όταν η ισπανική κυβέρνηση όρισε ένα συμβούλιο 100 σοφών. Η Βασιλική Ακαδημία αποτελείται από 100 ακαδημαϊκούς, διαιρεμένους σε πέντε τμήματα: Επιστήμες Υγείας, Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Πειραματικές και Τεχνολογικές Επιστήμες. Από την επανίδρυσή της έχει ολοκληρώσει 67 διδακτορικές δημοσιεύσεις.

Στον Διαμεσολαβητή προσέφυγαν 152 επενδυτές

Συνολικά 152 επενδυτές προσέφυγαν στον Διαμεσολαβητή του Επενδυτή από τον Απρίλιο του 2013 έως και το τέλος Ιουνίου του 2014, προκειμένου να «ξεμπλοκάρουν» τις επενδύσεις τους. Ο Διαμεσολαβητής, που λειτουργεί ως ενδιάμεσος κρίκος με τις δημόσιες υπηρεσίες για επενδυτικά σχέδια άνω των 2.000.000 ευρώ, κατάφερε να επιλύσει 111 υποθέσεις στις οποίες προέκυψαν γραφειοκρατικά προβλήματα, ενώ 41 βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Τα νούμερα αυτά περιλαμβάνονται σε έκθεση για την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας. Από τα 111 αιτήματα επενδυτών από τους κλάδους του τουρισμού και του real estate (ποσοστό 21,7% επί του συνόλου), της ενέργειας (ποσοστό 18,4%), των τροφίμων-ποτών (16,4%), του εμπορίου (11,2%) κ.ά., τα 82 είχαν θετική έκβαση, ενώ τα 29 αρνητική. Ο Διαμεσολαβητής διευκρινίζει ότι η θετική έκβαση μιας υπόθεσης δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι ξεκίνησε να υλοποιείται η επένδυση, αλλά ότι αποκαταστάθηκε η επικοινωνία μεταξύ επενδυτή-Δημοσίου, η ανάδειξη του σημείου εμπλοκής, με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του έργου. Ακόμη όμως και η αρνητική απάντηση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τους υποψήφιους επενδυτές.

Ο ΕΟΤ άνοιξε γραφείο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας

Ενα νέο γραφείο άνοιξε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο εξωτερικό, με απόφαση του γενικού γραμματέα του, Πάνου Λειβαδά. Το γραφείο, με έδρα το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και περιοχή τοπικής αρμοδιότητας τις χώρες της Νοτίου Αμερικής, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για το 2014 με το ποσό των 50.000 ευρώ. Το άνοιγμα νέων γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό έχει και μία συμβολική αξία καθώς βάζει τέλος στον κύκλο των λουκέτων γραφείων του Οργανισμού και παραρτημάτων του που είχε ξεκινήσει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή