Οι κοινωφελείς δράσεις της Vodafone αυτό το καλοκαίρι

Οι κοινωφελείς δράσεις της Vodafone αυτό το καλοκαίρι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική δραστηριότητα παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι η Vodafone στο πεδίο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της και με ιδιαιτέρως αξιοσημείωτα θετικά αποτελέσματα. Αφοσιωμένη προστάτις και αρωγός των Παιδικών Χωριών SOS και με «όχημα» τον εθελοντισμό των εργαζομένων της συμμετείχε για 7η συνεχή χρονιά στο «εθελοντικό ποδηλατικό ταξίδι» που έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των Χωριών. Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι από το 2005 η Vodafone στηρίζει τη λειτουργία των Εργαστηρίων Εκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης των Παιδικών Χωριών SOS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τον φετινό Ιούνιο, στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης πραγματοποιήθηκε το Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης και με τη συμμετοχή μαθητών από τους γειτονικούς δήμους.

Εφέτος, η «ποδηλατική ελληνική ομάδα», χορηγός της οποίας είναι και η Vodafone, συγκέντρωσε το πόσον των 6.000 ευρώ από δωρεές φίλων και εργαζομένων, τα οποία και προσφέρθηκαν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Πρόκειται για τη γνωστή πρωτοβουλία «Global Biking Initiative 2014», στην οποία εφέτος συμμετείχαν, από όλες τις εταιρείες του ομίλου Vodafone, συνολικά 300 εργαζόμενοι και συνεργάτες, που κάλυψαν με τα ποδήλατά τους απόσταση μεγαλύτερη των 950 χλμ., ξεκινώντας από τη Βουδαπέστη και με τερματισμό το Μόναχο. Τους ποδηλάτες από την Ελλάδα αποχαιρέτησαν στο αεροδρόμιο παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS για να τους ευχηθούν καλό ταξίδι. Το συνολικό πόσον που συγκεντρώθηκε από αυτή την ενέργεια ξεπέρασε τα 147.000 ευρώ και θα διατεθεί σε 23 κοινωφελείς οργανισμούς.

Αλλά και από το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της, η Vodafone ανακοίνωσε σημαντικά αποτελέσματα ύστερα από την επέκτασή του σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού που τελεί υπό την αιγίδα των δύο υπουργείων –της Υγείας και της Ναυτιλίας– και υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο αριθμός των εξετάσεων σε κάτοικους απομακρυσμένων περιοχών σημείωσε αύξηση 400% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στο Πρόγραμμα αυτό που υλοποιείται για 9η συνεχή χρονιά και στο οποίο συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo, έχει συνολικά πραγματοποιήσει περισσότερες από 21.500 εξετάσεις στις περιοχές αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή