Μια ανάσα από το 90% της Cyclon Hellas βρίσκεται η Motor Oil

Μια ανάσα από το 90% της Cyclon Hellas βρίσκεται η Motor Oil

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ημερών είναι να ολοκληρωθεί και τυπικά η απόκτηση του 90% της Cyclon Ελλάς από τη μητρική Motor Oil και να διαγραφεί η μετοχή της πρώτης από το χρηματιστήριο. Η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης λήγει την Πέμπτη 28 Αυγούστου και μέχρι χθες η Motor Oil είχε αποκτήσει το 89,69% της Cyclon Ελλάς και απέχει μόλις 0,31% για να φθάσει το 90% και στη συνέχεια να κάνει χρήση του squezze out και να ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τη διαγραφή της Cyclon από το χρηματιστηριακό ταμπλό. Να σημειώσουμε επίσης ότι η Motor Oil θ’ ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου του 2014 μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τετάρτης 27 Αυγούστου 2014. Τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου θα δημοσιευθούν στον Τύπο την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 και την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη για εγχώριους και διεθνείς αναλυτές. Να αναφέρουμε ότι στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, η Motor Oil εμφάνισε ζημίες ύψους 8,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 12,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η δεύτερη δημόσια πρόταση του φετινού καλοκαιριού που εξελίσσεται ταυτόχρονα με της Cyclon Ελλάς αφορά τη Μαΐλλης. Μέχρι και χθες το αμερικανικό fund HIG Luxembourg κατείχε το 76,833% της ελληνικής εταιρείας και απέχει σε ποσοστό 13,167% για να φθάσει το 90% της εισηγμένης και να ζητήσει τη διαγραφή της μετοχής από το χρηματιστήριο.

Μέσω της συμφωνίας που υπεγράφη τον Ιούνιο, ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση οικονομικής αναδιάρθρωσης της Μαΐλλης, μέσω της οποίας μειώνονται κατά 60% οι δανειακές υποχρεώσεις και πετυχαίνεται η εξυγίανση του ελληνικού ομίλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή