Σύντομα (19/8/14)

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mars Hellas: Ανάκληση σοκολατούχου γάλακτος

Η Mars Hellas ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο την αυτόβουλη προληπτική ανάκληση ορισμένων συσκευασιών σοκολατούχου γάλακτος με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 19/12/2014 και 11/4/2015 που προέρχονται από το εργοστάσιο Milchwerke Mittelelbe GMBH. Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά και μόνο τα εξής προϊόντα γάλακτος: Μπουκάλια με πώμα για εύκολο άνοιγμα (sports-cap): Mars (350 ml) και Milky Way (350 ml), με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 19/12/2014 και 11/4/2015. Η ανάκληση γίνεται για προληπτικούς σκοπούς, καθώς ενδέχεται σε μεμονωμένο αριθμό μπουκαλιών των συγκεκριμένων παρτίδων να υπάρξει παρουσία βακτηριδίων τύπου Bacillus. Οι καταναλωτές που τυχόν έχουν στην κατοχή τους συσκευασίες των ως άνω προϊόντων με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης παρακαλούνται να αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τη Mars Hellas (τηλέφωνο: 210-8196200).

Οι Αυστριακοί επιμένουν ελληνικά και το 2014

«Η Ελλάδα είναι και το καλοκαίρι του 2014 για τους Αυστριακούς και πάλι ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός με αεροπλάνο, ενώ ακολουθούν η Τουρκία και η Ισπανία» τονίζει ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων και εκπρόσωπος του διεθνούς ομίλου TUI, Γιόζεφ Πετερλάιτνερ, σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ». Οπως προσθέτει ο ίδιος, «μπορεί να υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις στις πτήσεις από τη Βιέννη για την Αθήνα, ωστόσο είναι δύσκολο να βρει κάποιος κατάλυμα στην Ελλάδα, καθώς και επισκέπτες άλλων χωρών θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κάτω από τον ελληνικό ήλιο». Ηδη την περασμένη εβδομάδα, σε άλλες δηλώσεις του, ο κ. Πετερλάιτνερ είχε επισημάνει πως «η Ελλάδα καταγράφει εφέτος διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις, εδραιώνοντας για δεύτερη στη σειρά χρονιά και πάλι τη θέση της ως ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός των Αυστριακών». Ο πρόεδρος του Αυστριακού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων είχε τονίσει πως αυτό συμβαίνει έπειτα από κάποια περίοδο που η Ελλάδα, προφανώς λόγω της κρίσης, είχε βρεθεί εκτός των δέκα πρώτων δημοφιλών προορισμών.

Αύξηση κατά 26,3% κατέγραψε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Intralot, το πρώτο εξάμηνο του 2014 και ανήλθε στα 905,5 εκατ. ευρώ έναντι 717,2 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες 24,1 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών, χωρίς την επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών, ύψους 63,8 εκατ. ευρώ, ανήλθε στα 969,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35,1%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, (EBITDA) το πρώτο εξάμηνο του 2014, έφτασαν τα 89,5 εκατ. ευρώ από 97,7 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

Διάκριση ελληνικού ξενοδοχείου

Ως καλύτερο All Inclusive ξενοδοχείο της Ελλάδας για το 2014 αναδείχθηκε το ξενοδοχείο Minos Imperial Luxury Beach Resort στη Κρήτη με βάση τα World Travel Awards. Να σημειωθεί ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της μονάδας έχει υπογράψει σύμβαση franchise με τη διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα Radisson Blu που ανήκει στον όμιλο Carlson Rezidor Group. Ο κ. Γιώργος Γενιατάκης, εκ της οικογένειας των ιδιοκτητών της μονάδας, ανέφερε ότι σταδιακά θα υλοποιηθεί στο ξενοδοχείο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου από το 2016 να λειτουργήσει με τη νέα επωνυμία Radisson Blu Beach Resort Crete.

Interamerican: Ιατρική βοήθεια κατοίκων στην Κάρυστο

Η Interamerican ανακοίνωσε την ομαδική κάλυψη των περίπου 15.000 κατοίκων του Δήμου Καρύστου. Η συνεργασία ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ των δύο μερών, ετήσιας διάρκειας. Συγκεκριμένα, η σύμβαση προβλέπει την υπηρεσία μεταφοράς σε επείγοντα περιστατικά που χρήζουν περίθαλψης ή χειρουργικής αντιμετώπισης κατά την ιατρική γνωμάτευση και συμπληρωματικά προς τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Για τη μεταφορά, που συντονίζεται από τη Γραμμή Υγείας 1010, διατίθενται τα ασθενοφόρα του στόλου της Interamerican και εναέρια μέσα αν χρειαστεί – ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο. Επίσης, προβλέπεται απεριόριστη χρήση της Γραμμής Υγείας 1010 για πληροφορίες και ιατρικές συμβουλές από ιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό της ασφαλιστικής εταιρείας. Η Κάρυστος έρχεται να προστεθεί στους Δήμους Τήνου, Σίφνου, Σερίφου, Υδρας και Ιστιαίας-Αιδηψού, που ήδη συνεργάζονται με την Interamerican.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή