Αυξήθηκε κατά 10,5% ο τζίρος της βιομηχανίας

Αυξήθηκε κατά 10,5% ο τζίρος της βιομηχανίας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 10,5% παρουσίασε ο συνολικός κύκλος εργασιών της βιομηχανίας τον Ιούνιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Η αύξηση του κύκλου εργασιών τον Ιούνιο οφείλεται κυρίως σε παραγγελίες από το εξωτερικό και ειδικότερα από χώρες εκτός Ευρωζώνης. Σε ό,τι αφορά τους κλάδους, η άνοδος οφείλεται στη θετική μεταβολή που είχε ο τζίρος στις μεταποιητικές βιομηχανίες (11,6%) και συγκεκριμένα των κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, χημικών προϊόντων, μη μεταλλικών ορυκτών και επισκευή και εγκατάσταση μηχανημάτων και εξοπλισμού. Ωστόσο, αρνητικά συνέβαλε η μείωση του τζίρου στον κλάδο ορυχείων και λατομείων κατά 37,4%.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η θετική μεταβολή κατά 3,3% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, προήλθε από την αύξηση κατά 4,6% στη μεταποίηση και τη μείωση κατά 49,9% στα ορυχεία και λατομεία. Οσον αφορά την εξωτερική αγορά, η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 21% τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση, προήλθε από:

• τη μείωση του τζίρου σε ορυχεία-λατομεία κατά 21,2% και ειδικότερα στους κλάδους: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων,

• την αύξηση στη μεταποίηση κατά 21,7% και ειδικότερα στους κλάδους: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, χημικών προϊόντων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή