Η χαρτοβιομηχανία «Γλάρος» προχωράει σε επένδυση 10,8 εκατ.

Η χαρτοβιομηχανία «Γλάρος» προχωράει σε επένδυση 10,8 εκατ.

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα γραμμή παραγωγής, επέκταση των υποδομών της και δημιουργία αποθηκών προχωράει η χαρτοβιομηχανία «Γλάρος», που έλαβε «πράσινο φως» από το υπουργείο Ανάπτυξης για επένδυση ύψους 10,8 εκατ. ευρώ, με επιδότηση που ανέρχεται σε 1,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η χαρτοβιομηχανία της οικογένειας Σκλαβενίτη, που ελέγχει την ομώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, με βάση την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, επενδύει στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση της επιχείρησης, με απόκτηση νέας γραμμής παραγωγής, επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών χώρων στα Οινόφυτα. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 10.866.874,72 ευρώ και η ενίσχυση στο σύνολό της ανέρχεται σε 1.630.031,21 ευρώ, ήτοι σε ποσοστό 15% του ενισχυόμενου κόστους.

Η επένδυση αποτελεί συνέχεια της ανοδικής πορείας της εταιρείας, η οποία καταγράφει σταθερή αύξηση κερδοφορίας σε μια περίοδο προκλήσεων στο λιανεμπόριο, ενώ συνδέεται και με την αυξανόμενη ζήτηση που παρατηρείται στην αγορά για προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Η χαρτοβιομηχανία «Γλάρος», που παράγει προϊόντα για λογαριασμό της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» και για τρίτους, είναι μία από τις πιο κερδοφόρες ελληνικές βιομηχανίες, με αξιοσημείωτες επιδόσεις σε έναν κλάδο όπου η παραγωγή συρρικνώνεται και ταυτόχρονα οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες. Ενδεικτικά την τελευταία οικονομική χρήση (2013) η «Γλάρος» εμφάνισε κύκλο εργασιών 19,839 εκατ. ευρώ από 20,954 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, με πτώση 5,3%, ενώ τα κέρδη προ φόρων στο ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν σε 6,227 εκατ. ευρώ από 6,177 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, σημειώνοντας οριακή αύξηση της τάξης του 1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή