24ωρα Express – Market Μασούτης σε πρατήρια της ΕΚΟ

24ωρα Express – Market Μασούτης σε πρατήρια της ΕΚΟ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά των 24ωρων ανοικτών καταστημάτων επεκτείνεται και η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Δ. Μασούτης, μετά την αντίστοιχη κίνηση που προηγήθηκε από την ΑΒ Βασιλόπουλος σε συνεργασία με την Coral. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μασούτης προχώρησε σε συνεργασία με τη θυγατρική της ΕΚΟ, Καλυψώ, για τη δημιουργία καταστημάτων Express – Market εντός των πρατηρίων. Ηδη το πρώτο κατάστημα λειτουργεί εδώ και λίγο διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα. Στον σχεδιασμό είναι η δημιουργία πάνω από 50 τέτοιων σημείων σε αντίστοιχα πρατήρια της ΕΚΟ στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος έως και τη Θεσσαλία.

Μέσω των πρατηρίων καυσίμων καθιερώνεται και στην Ελλάδα η δυνατότητα λειτουργίας μίνι μάρκετ όλο το 24ωρο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, ακολουθώντας τις τάσεις του λιανεμπορίου που εδώ και χρόνια εφαρμόζονται σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Πέρυσι το καλοκαίρι, η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Coral A.E., δικαιούχος των σημάτων Shell στην Ελλάδα, εγκαινίασαν το πρώτο πανελλαδικά κατάστημα ΑΒ Shop & Go, το οποίο θα λειτουργεί εντός πρατηρίου καυσίμων Shell στην περιοχή των Βριλησσίων.

Σε ό,τι αφορά την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης, σημειώνεται ότι πρόκειται για μια εταιρεία με μεγάλη διασπορά των 6.200 εργαζομένων της σε 252 καταστήματα, κεντρικές αποθήκες και γραφεία διοίκησης. Το 2013 έκλεισε με το δίκτυο καταστημάτων express market να αριθμεί 120 σημεία από 96 το 2012. Ο αριθμός των καταστημάτων ειδικής συνεργασίας έφτασε πέρυσι τα 977 από 787 το 2012. Στο δίκτυο καταστημάτων franchise, όλα τα συνεργαζόμενα σημεία αποκτούν ενιαία ταυτότητα, με κοινό αναγνωρίσιμο σήμα και όνομα express market. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι φέτος η Μασούτης διακρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μια πολύ σημαντική θέση στην κατάταξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που διακρίθηκε στα Great Place to Work Europe 2014 και βρίσκεται στις 25 πρώτες μεγάλου μεγέθους εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, στη 19η θέση. Στην ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces συμμετείχαν 2.330 επιχειρήσεις από 19 χώρες της Ευρώπης που απασχολούν συνολικά 1.555.540 εργαζόμενους.

Η διάκριση αυτή ήρθε σε συνέχεια της διάκρισης Great Place to Work Greece 2014 όπου για τρίτη συνεχή χρονιά η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ξεχώρισε ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες με καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην 4η θέση σύμφωνα με το Great Place to Work Institute Hellas, θέση που είχε καταλάβει και το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή