Σύντομα (21/8/14)

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 28 Αυγούστου τα αποτελέσματα της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου του 2014 την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο τρίμηνο η επιχείρηση πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 1,488 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 309,4 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε 81,3 εκατ. ευρώ έναντι 49,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, σημειώνοντας βελτίωση 64,57%. Τα λοιπά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 52,4 εκατ. ευρώ σε 94,9 εκατ. ευρώ έναντι 147,3 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2013. Τα λοιπά λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 11,8 εκατ. ή 8% σε 135,5 εκατ. το α΄ τρίμηνο του 2014.

Πώληση περιουσιακών στοιχείων στη Ρουμανία από Τρ. Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου υπέγραψε συμφωνία για πώληση περιουσιακών στοιχείων της στη Ρουμανία. H ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρει ότι από τη συμφωνία αναμένεται να ενισχυθεί η ρευστότητα του συγκροτήματος κατά 95 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της πώλησης αναμένεται προς το τέλος Οκτωβρίου 2014 και το τίμημα υπόκειται σε αναπροσαρμογές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την πώληση υλοποιείται η αποξένωση από ένα σημαντικό και εξειδικευμένο περιουσιακό στοιχείο στη Ρουμανία, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η ρευστότητα του συγκροτήματος. Επίσης, η συμφωνία εμπίπτει στη στρατηγική του συγκροτήματος για επικέντρωσή του σε κύριες αγορές και την πώληση μη κύριων δραστηριοτήτων και είναι επίσης εναρμονισμένη με την απόφαση του συγκροτήματος να περιορίσει σταδιακά την παρουσία του στη Ρουμανία και τελικά να εξέλθει από τη ρουμανική αγορά.

Με την υποστήριξη του Enterprise Greece

To Enterprise Greece θα υποστηρίξει την ελληνική αποστολή στην ετήσια συνάντηση του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ (World Economic Forum) Annual Meeting of New Champions που θα πραγματοποιηθεί στο Τιανζίν, στην Κίνα, στις 10-12 Σεπτεμβρίου 2014. Το φόρουμ πραγματοποιείται με στόχο να φέρει κοντά καινοτόμες επιχειρήσεις, φορείς, πολυεθνικές εταιρείες, κυβερνητικούς εκπροσώπους και αντιπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας απ’ όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο συμμετέχουν πάνω από 1.500 εκπρόσωποι από περισσότερες από 90 χώρες, εξετάζοντας πως η καινοτομία μπορεί να αξιοποιηθεί ώστε να αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους. Η ελληνική συμμετοχή στο φετινό φόρουμ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Enterprise Greece και έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και να επικοινωνήσει στους ηγέτες της παγκόσμιας οικονομίας τη σημαντική πρόοδο της χώρας τα τελευταία χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Στέφανος Ησαΐας, ανέφερε σχετικά: «Η Ελλάδα ανακάμπτει και επιστρέφει στην παγκόσμια οικονομική σκηνή διεκδικώντας δυναμικά το μερίδιο των άμεσων ξένων επενδύσεων που της αναλογούν, βάσει των δυνατοτήτων των επιμέρους κλάδων της οικονομίας της. Η παρουσία μας σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό φόρουμ θα αναδείξει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα μας για ξένους επενδυτές και επιχειρηματίες».

Δύο κρουαζιερόπλοια είναι προγραμματισμένο να αφιχθούν σήμερα και αύριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Σήμερα στις 8 το πρωί αναμένεται η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου AIDA AURA με 1.200, κυρίως Γερμανούς, τουρίστες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στη συμπρωτεύουσα για δώδεκα ώρες. Αύριο στις 7 το πρωί αναμένεται να αφιχθεί στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο SILVER SPIRIT. Στο πλοίο, με πλήρωμα 200 ατόμων, βρίσκονται 440 τουρίστες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στη Θεσσαλονίκη και να πραγματοποιήσουν εκδρομές σε κοντινούς τουριστικούς και αρχαιολογικούς χώρους.

Εγκριση επενδυτικού σχεδίου

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Επενδυτικού Νόμου επιχειρηματικού σχεδίου της επιχείρησης ΜΑΜΙDOIL JETOIL AEEΠ που αφορά την ίδρυση εγκατάστασης, αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων στη περιοχή Πλατάνι Σούδας στα Χανιά. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 14,1 εκατ. ευρώ, ενώ η ενίσχυση φθάνει σε 4,2 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης μετά το δεύτερο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωσή της ανέρχεται σε 18.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή