Σύντομα (22/8/14)

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικός ο απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας

Δωρεές και χορηγίες που υπερβαίνουν τα 2,6 εκατ. ευρώ, ποσό ύψους 550.000 ευρώ σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για παιδιά, παροχή εργασιακής εμπειρίας σε περισσότερους από 750 φοιτητές μέσω πρακτικής άσκησης, ενημέρωση περισσοτέρων των 65.000 πολιτών για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας, 10% μείωση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας και ανακύκλωση πλέον των 50 τόνων μπαταριών, μελανοδοχείων, συσκευών κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο ετήσιος απολογισμός της εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΤΕ και της Cosmote για το 2013. Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας είναι στενά συνδεδεμένες με τους επιχειρηματικούς στόχους των δύο εταιρειών. «Κάθε επένδυση σε νέα προϊόντα, δίκτυα και υπηρεσίες, με επίκεντρο πάντα τον πελάτη, διέπεται από τις αξίες της Εταιρικής Υπευθυνότητας και οι καλύτεροι εκφραστές αυτών των αξιών είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ», τονίζεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΕΒΖ: τέλος Αυγούστου οι κρίσιμες αποφάσεις

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα αποφασίσει η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στο μοναδικό ανοικτό εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας. Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπρος Χαραλάμπους τόνισε ότι «στόχος της εταιρείας είναι η αξιοποίηση του έμπειρου προσωπικού της ΕΒΖ στον βέλτιστο δυνατό βαθμό, όπου υπάρχουν ανάγκες». Από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χριστόδουλος Βαρκάκης υπογράμμισε τα εξής: «Με δεδομένο ότι η διοίκηση μίλησε για αναστολή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων (σε Σέρρες και Ορεστιάδα) και όχι για κλείσιμο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μεταθέσεις εργαζομένων στο Πλατύ Ημαθίας που επιθυμεί να κάνει και δεν θέλει να προχωρήσει σε αποσπάσεις επειδή κοστίζουν». Πάντως, και οι δύο πλευρές διευκρινίζουν ότι δεν θα τεθεί θέμα απολύσεων, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, δεν αποκλείεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου μέρος των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη, να αποχωρήσει οικειοθελώς.

Η Interamerican ανακοίνωσε την ομαδική κάλυψη των περίπου 15.000 κατοίκων του Δήμου Καρύστου. Η συνεργασία ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ των δύο μερών, ετήσιας διάρκειας. Συγκεκριμένα, η σύμβαση προβλέπει την υπηρεσία μεταφοράς σε επείγοντα περιστατικά που χρήζουν περίθαλψης ή χειρουργικής αντιμετώπισης κατά την ιατρική γνωμάτευση και συμπληρωματικά προς τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Για τη μεταφορά, που συντονίζεται από τη Γραμμή Υγείας 1010, διατίθενται τα ασθενοφόρα του στόλου της Interamerican και εναέρια μέσα αν χρειαστεί – ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο. Επίσης, προβλέπεται απεριόριστη χρήση της Γραμμής Υγείας 1010 για πληροφορίες και ιατρικές συμβουλές από ιατρούς και εξειδικευμένο προσωπικό της ασφαλιστικής εταιρείας.

«Να εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις άδειες»

Η περαιτέρω καθυστέρηση εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τις αδειοδοτήσεις είναι εις βάρος της προσπάθειας για την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Δημήτρης Μαθιός. «Η καθυστέρηση στην ενεργοποίησή του, στη φάση αυτή, όπου η οικονομία είναι σε εκκίνηση ανάπτυξης, θα αποβεί μοιραία και για την αναπτυξιακή πολιτική και για τους στόχους της νέας νομοθεσίας. Το θέμα πρέπει να απασχολήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και προσωπικά τον υπουργό Νίκο Δένδια, ο οποίος έχει ήδη αποδεχθεί με δηλώσεις του την αναγκαιότητα που επισημαίνουμε», είπε ο πρόεδρος.

Θετικά αποτελέσματα για την Ελτράκ

Eπέστρεψε στην κερδοφορία η Ελτράκ το φετινό εξάμηνο έναντι ζημιών του α΄ εξαμήνου του 2013. Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση της εισηγμένης, το α΄ εξάμηνο του 2014 εμφάνισε ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 717.000 ευρώ έναντι ζημιών 1,219 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Ταυτόχρονα οι ενοποιημένες πωλήσεις τους πρώτους έξι μήνες της τρέχουσας χρήσης διαμορφώθηκαν στα 45,061 εκατ. ευρώ έναντι πωλήσεων 39,488 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2013. Τα ταμειακά διαθέσιμα της επιχείρησης στις 30 Ιουνίου 2014 έφθαναν τα 5,216 εκατ. ευρώ έναντι 5,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Οι συνολικές υποχρεώσεις στο τέλος του α΄ εξαμήνου έφθασαν τα 46,810 εκατ. ευρώ έναντι 49,051 εκατ. ευρώ που ήταν οι συνολικές υποχρεώσεις το α΄ εξάμηνο του 2013. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού του ομίλου και της εταιρείας στις 30 Ιουνίου 2014 ανερχόταν σε 347 και 192 έναντι 338 και 189 της 30ής Ιουνίου 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή