ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κινεζικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ναυπηγεία

kineziko-endiaferon-gia-ta-ellinika-naypigeia-2040589

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφτηκαν ο πρεσβευτής της Κίνας Α.Ε. Zou Xiaoli και ανώτατα στελέχη της πρεσβείας και ο πρόεδρος του κινεζικού ναυπηγικού ομίλου Fujian με επικεφαλής τον πρόεδρο Zhao Jinjie και στελέχη του ομίλου. Ο ναυπηγικός όμιλος αποτελείται από 5 ναυπηγεία στην ομώνυμη Επαρχία και απασχολεί περί τους 20.000 εργαζομένους.

Τους συνόδευε ο γεν. γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Π. Μίχαλος και στελέχη του Enterprise Greece του υπουργείου Ανάπτυξης.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε η διοίκηση του ομίλου Ελευσίνας/Νεωρίου με επικεφαλής τον Ν. Ταβουλάρη, στελέχη του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας και ο αναπλ. γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Αθ. Δανούσης. Αντηλλάγησαν απόψεις και εμπειρίες για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ναυπηγικός κλάδος και η ναυτιλία και οι δυνατότητες συνεργασιών, για την προώθηση των οποίων υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και τα θέματα που απασχολούν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου.