Κουκουλόπουλος: «Η συμπαράσταση της πολιτείας στους ροδακινοπαραγωγούς θα είναι και πρέπει να είναι πλήρης»

Κουκουλόπουλος: «Η συμπαράσταση της πολιτείας στους ροδακινοπαραγωγούς θα είναι και πρέπει να είναι πλήρης»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναγκαιότητα της εξομοίωσης μεταξύ των μεμονωμένων και των συνεταιρισμένων αγροτών σε ότι αφορά στα ποσά της αποζημίωσης που θα δοθούν από την ΕΕ στους ροδακινοπαραγωγούς, επισημάνθηκε στη σημερινή συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος με το δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και αντιπροσωπεία των ροδακινοπαραγωγών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη στήριξη των τοπικών οικονομιών και του εισοδήματος των παραγωγών, καθώς τις ενέργειες για την ενίσχυση των εξαγωγών ροδακίνου σε νέες αγορές.

«Στο ροδάκινο», δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που ξεκινάει από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία στον μεμονωμένο παραγωγό δίνει τα μισά από αυτά που δίνει στον οργανωμένο παραγωγό. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει μόνο για το ροδάκινο, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά οι μεμονωμένοι και οι συνεταιρισμένοι παραγωγοί παίρνουν τα ίδια ποσά.

Έχουμε ζητήσει από την περασμένη Παρασκευή να αλλάξει αυτή η απόφαση και να υπάρξει πλήρης εξομοίωση. Από κει και πέρα θέλω να σταθώ σε αυτό που έχει ειπωθεί εδώ και πολλές μέρες, ότι η συμπαράσταση της πολιτείας στους ροδακινοπαραγωγούς θα είναι και πρέπει να είναι πλήρης».

Όπως είπε ο κ. Κουκουλόπουλος στη συνάντηση ετέθησαν και δύο ακόμη θέματα. Το ένα σχετιζόταν με την καταγραφή των επιπτώσεων τόσο στον παραγωγό όσο και στην τοπική οικονομία, ώστε να υπάρξουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υποστήριξή τους. Το δεύτερο θέμα αφορούσε στο πως μπορεί να οργανωθεί εφεξής η κατάσταση στον κλάδο των εξαγωγών, τόσο στο ροδάκινο όσο και στα άλλα αγροτικά προϊόντα μέσα από σοβαρές και σύγχρονες ομάδες παραγωγών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή