Συνεργασία Τρ. Πειραιώς με παραγωγούς ρυζιού στη Θεσσαλονίκη

Συνεργασία Τρ. Πειραιώς με παραγωγούς ρυζιού στη Θεσσαλονίκη

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που αφορά παραγωγούς ρυζιού του νομού Θεσσαλονίκης προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία Euricom Hellas. H χρηματοδοτική πρόταση της συμβολαιακής γεωργίας στον τομέα του ρυζιού αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση του προϊόντος από την εταιρεία.

Η εταιρεία Εuricom δραστηριοποιείται στην επεξεργασία-λεύκανση και τυποποίηση όλων των ποικιλιών ρυζιού. Προμηθεύεται ρύζι από μεγαλοπαραγωγούς του Ν. Θεσσαλονίκης και αφού το επεξεργαστεί το διοχετεύει μέσω εξαγωγέων και διανομέων τροφίμων παγκοσμίως.

H Euricom Hellas είναι μέλος του Euricom Spa Group. Η Euricom είναι ένας από τους σημαντικότερους ομίλους παραγωγής και εμπορίας ρυζιού, ζυμαρικών και σιμιγδαλιού στην Ευρώπη, που διακινεί πάνω από 500.000 τόνους ρυζιού τον χρόνο. Διαθέτει δέκα εργοστάσια παραγωγής ρυζιού (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα), δύο μονάδες παραγωγής σιμιγδαλιού (στην Ιταλία) και τέσσερα εργοστάσια παραγωγής ζυμαρικών (στην Ιταλία και την Ελλάδα).

Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.  

Το πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος, υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή