Επτά νέα Airbus στον στόλο της Aegean Airlines από το 2015

Επτά νέα Airbus στον στόλο της Aegean Airlines από το 2015

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επτά νέα αεροσκάφη Airbus τύπου Α320 εμπλουτίζει τον στόλο της η Aegean Airlines, τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει από τον Ιoύνιο του 2015 έως και τις αρχές του 2016. Τα πέντε εκ των επτά αεροσκαφών είχαν ήδη παραγγελθεί, ωστόσο είχε παγώσει η παράδοσή τους λόγω της οικονομικής συγκυρίας στη χώρα. Πλέον ενεργοποιείται η παράδοση των πέντε αεροσκαφών αλλά και η παραγγελία επιπλέον δύο Airbus Α320ceos, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας που είναι ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των αεροσκαφών της.

«Η σταθεροποίηση της Ελλάδας με παράλληλη ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης, η επιτυχής πορεία της εταιρείας, η ενίσχυση των μεγεθών της μετά την εξαγορά της Ο.Α. και η συνεχής επιδίωξη της εταιρείας για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών που προσφέρουν αξία στους επιβάτες της, δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει η Aegean Airlines να επενδύει σε μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα νέα αεροσκάφη της Aegean Airlines θα είναι εξοπλισμένα με τα νέα «Sharklets» στα φτερά των αεροσκαφών και κινητήρες V2500. Πρόκειται για ακροπτερύγια ύψους 2,4 μέτρων που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και εκπομπών ρύπων κατά μέσο όρο μεταξύ 2-3%, ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης. Παράλληλα τα νέα Airbus Α320 θα είναι τα πρώτα αεροσκάφη της εταιρείας που θα έχουν ικανότητα βάρους απογείωσης έως 78 τόνους, επιτρέποντας την επέκταση της εμβέλειας πτήσης, προσφέροντας έτσι νέες δυνατότητες διεύρυνσης του δικτύου της ακόμα και όταν οι πτήσεις εκτελούνται από τις πιο νότιες βάσεις της εταιρείας (Ηράκλειο, Ρόδος ή Λάρνακα).

«Η Aegean Airlines με την απόφασή της για παραλαβή των 7 νέων Airbus A320 αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της για επένδυση στη συνεχή ποιοτική ανάπτυξη της αερομεταφοράς από τη χώρα. Οι δυνατότητες αυξάνονται και το ήδη σημαντικό πλεονέκτημα της ηλικίας των αεροσκαφών μας ενισχύεται περισσότερο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε περισσότερο την ικανοποίηση του επιβάτη μας αλλά φυσικά και την ανταγωνιστικότητά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Aegean Arilines Θ. Βασιλάκης.

Η εταιρεία σήμερα διαθέτει 8 ελληνικές βάσεις αεροσκαφών για απευθείας πτήσεις, 205 δρομολόγια εξωτερικού και αποτελεί τη μεγαλύτερη ελληνική προσπάθεια στον χώρο των αερομεταφορών. Ως η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρεία με 13 εκατ. διαθέσιμες θέσεις και 120 προορισμούς (87 προορισμούς εξωτερικού σε 32 χώρες και 33 προορισμούς εσωτερικού) η Aegean έχει ως στόχο τη δυναμική και ποιοτική επιστροφή της Ελλάδας στον αεροπορικό χάρτη, επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή