Αύξηση τζίρου από τον ΟΛΘ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες ο ΟΛΘ, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 27 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 9,13% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, οπότε είχε ανέλθει στα 24,8 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 10,4 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 13,54% σε ετήσια βάση, καθώς το αντίστοιχο μέγεθος του περυσινού εξαμήνου είχε διαμορφωθεί στα 9,2 εκατ. ευρώ.

Οπως προκύπτει, άνοδο πωλήσεων κατέγραψαν όλοι οι επιμέρους τομείς λειτουργίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Για παράδειγμα, η δραστηριότητα της διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων κατέγραψε άνοδο πωλήσεων της τάξεως του 12,93% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καθώς συνολικά διακινήθηκαν 161.640 εμπορευματοκιβώτια, μέγεθος υψηλότερο κατά 12,63% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Επίσης, οι πωλήσεις στο συμβατικό λιμάνι ενισχύθηκαν κατά 4,19%. Ανοδο κατά 11,93% σημείωσε και η δραστηριότητα του γενικού φορτίου, ενώ οριακή βελτίωση κατά 0,34% καταγράφηκε στο ξηρό χύμα φορτίο.

Αντίστοιχα, σημαντική αύξηση της τάξεως του 30% κατέγραψαν και τα μεικτά κέρδη του ΟΛΘ, τα οποία ανήλθαν σε 13,17 εκατ. ευρώ, σε σχέση με μεικτά κέρδη ύψους 10,1 εκατ. ευρώ που είχε σημειώσει ο Οργανισμός κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Σε σχετικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Στέλιος Αγγελούδης, τόνισε ότι η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει την ανοδική της πορεία με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, υπό την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστούν άμεσα οι «βαριές υποδομές» του λιμανιού και ιδίως η επέκταση της 6ης Προβλήτας που έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή