Περιόρισε τις ζημίες η Lamda Development

Περιόρισε τις ζημίες η Lamda Development

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ήταν η μείωση των ζημιών του ομίλου της Lamda Development κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου, καθώς η εισηγμένη τις περιόρισε στα 6,8 εκατ. ευρώ, έναντι 25,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο, όταν και είχε προκύψει εφάπαξ λογιστική χρέωση 11,8 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή της αναβαλλόμενης φορολογίας από το 20% στο 26%. Σημαντικό ρόλο στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας είχε και η μείωση των ζημιών κατά 11,6 εκατ. ευρώ, από την αποτίμηση των ακινήτων του ομίλου στην εύλογη αξία τους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, κατά το πρώτο εξάμηνο εδραιώθηκε η θετική εικόνα των τριών εμπορικών κέντρων (The Mall Athens, Mediterranean Cosmos και Golden Hall), των οποίων η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) διαμορφώθηκε στα 18,6 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 5% σε ετήσια βάση. Η εν λόγω εξέλιξη οφείλεται στην άνοδο των πωλήσεων των καταστημάτων κατά 9% το πρώτο εξάμηνο, ενώ αύξηση της τάξεως του 6% είχε καταγραφεί και κατά τη διάρκεια του περυσινού δεύτερου εξαμήνου.

Ειδικότερα, η λειτουργική κερδοφορία στο The Mall Athens ενισχύθηκε κατά 12% και ανήλθε στα 6,3 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, λειτουργικά κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ κατέγραψε το Golden Hall (αύξηση 3%), ενώ ο κύκλος εργασιών στο Golden Hall αυξήθηκε κατά 11,5%, τη στιγμή που ο αριθμός των επισκεπτών ενισχύθηκε κατά 14%.

Αντίστοιχα, τα αντίστοιχα λειτουργικά κέρδη του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ενισχύθηκαν κατά 2%, στα 5,9 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή