Μεγάλη ικανοποίηση στη Folli Follie για τις θετικές επιδόσεις

Μεγάλη ικανοποίηση στη Folli Follie για τις θετικές επιδόσεις

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις εισηγμένες με την υψηλότερη κερδοφορία για το α΄ εξάμηνο του 2014 συγκαταλέγεται ο όμιλος Folli Follie με τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη να φθάνουν τα 65,9 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση με χθεσινή της ανακοίνωση κρίνει απολύτως ικανοποιητική την επίδοση του α΄ εξαμήνου 2014. Βέβαια, λόγω της απόσχισης του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου (ΚΑΕ) και της πώλησης στην Dufry AG το 2013, τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων ανήλθαν στο ποσό των 479 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,3% ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυτών ανήλθαν στο ποσό των 106,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 34%. Οι πωλήσεις του κλάδου των κοσμημάτων-ρολογιών-αξεσουάρ αυξήθηκαν 9,8% και ανήλθαν σε 354,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων αυξήθηκαν κατά 10,3% και ανήλθαν σε 67,3 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του κλάδου χονδρικής/λιανικής ενδυμάτων και υποδημάτων αυξήθηκαν κατά 14,9% και ανήλθαν σε 56,1 εκατ., ενώ οι πωλήσεις για τους λοιπούς τομείς ανήλθαν σε 1,2 εκατ. ευρώ.

«Οι πωλήσεις κινήθηκαν με θετικό πρόσημο ως απόρροια της πιστής εφαρμογής της στρατηγικής ανάπτυξης, ελέγχου του κόστους και της εξωστρέφειας του ομίλου. Ολη η διοικητική ομάδα του Ομίλου εστιάζει στην προώθηση των συνεργειών για τα δικά μας brands (Folli Follie και Links of London) τόσο στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε όσο και στο πλαίσιο της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Dufry» τόνισε ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Οπως αναφέρεται στον ισολογισμό της εισηγμένης, η διαφοροποίηση του εμπορικού χαρτοφυλακίου με αναγνωρισμένες μάρκες όσο και η παρουσία σε σημαντικές αγορές παγκοσμίως αποτελούν το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ομίλου τα οποία και βοηθούν στη δυνατότητα διατήρησης της ισχυρής κερδοφορίας. Με βάση τις τάσεις της εμπορικής δραστηριότητας και λαμβάνοντας υπόψη το ευμετάβλητο περιβάλλον, η διοίκηση της Folli Follie εκτιμά ότι για το β΄ εξάμηνο του 2014 η αγορά της Ασίας και ο τομέας κόσμημα-αξεσουάρ-ρολόι θα συνεχίσει να αποτελεί τον οδηγό των αποτελεσμάτων και της πορείας του ομίλου. Η ανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας του κλάδου της αντιπροσώπευσης και διανομής επώνυμων εμπορικών σημάτων, καθώς και του τομέα των πολυκαταστημάτων που έχει παρατηρηθεί, αναμένεται να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και στο β΄ εξάμηνο του 2014.

Επισημαίνεται ότι υπάρχει εποχικότητα στις δραστηριότητες του ομίλου. Στον τομέα αντιπροσώπευσης και διανομής επώνυμων σημάτων αυτή παρατηρείται το α΄ και γ΄ τρίμηνο κάθε έτους, ενώ στον τομέα κόσμημα-αξεσουάρ-ρολόι αυτή παρατηρείται κατά τις περιόδους των εορτών (Χριστούγεννα – Πάσχα) και της καλοκαιρινής περιόδου λόγω εκπτώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή