Στη διεκδίκηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος ο ΟΠΑΠ

Στη διεκδίκηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος ο ΟΠΑΠ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την παραχώρηση της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος προχώρησε χθες το ΤΑΙΠΕΔ. Η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών στον νέο διαγωνισμό ορίστηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2014.

Παράλληλα χθες ο ΟΠΑΠ, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, γνωστοποίησε ότι ενδιαφέρεται για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος και ότι προτίθεται να καταβάλει γι’ αυτή τίμημα όχι χαμηλότερο των 40 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι θα διεξαχθεί σε μία φάση και ότι η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών θα πρέπει να γίνει όχι αργότερα από τις 12.00 ώρα Ελλάδος, τη 19η Σεπτεμβρίου 2014.

Η πρόσκληση είναι ήδη διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο του Ταμείου. Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο είναι η Alpha Bank και η Credit Agricole και νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρείες Δρυλλεράκης & Συνεργάτες και Καρατζάς & Συνεργάτες.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων για την άδεια του ιπποδρομιακού στοιχήματος συγκαταλέγεται πλέον και ο ΟΠΑΠ. Ο τελευταίος, όπως γνωστοποίησε χθες στο Χ.Α., θα υποβάλει προσφορά σε συνεργασία με τη βρετανική επενδυτική εταιρεία Global Family Partners Ltd. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο ΟΠΑΠ όχι μόνον ενδιαφέρεται για την απόκτηση της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος, αλλά θα είναι επικεφαλής μέλος στην ένωση των εταιρειών που θα συστήσει με την GFP.

Με την ανακοίνωσή του, ο ΟΠΑΠ ξεκαθαρίζει το σκηνικό σχετικά με το ενδιαφέρον που εξέφρασε προ μηνός κι εκτός της διαδικασίας, για τη συγκεκριμένη άδεια, η GFP.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή