Σύντομα (3/9/14)

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη κοινή εμπορική πρόταση των Vodafone και Hellas Online, μετά τη συμφωνία εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη, απηύθυναν οι δύο επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, όλοι οι συνδρομητές συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας Vodafone με πάγιο 25 ευρώ και άνω, μπορούν να γίνουν αποδέκτες ελκυστικής 24μηνης σύνδεση στο hol double play με προνομιακό πάγιο μόνο με 17 ευρώ ανά μήνα. Η προσφορά ισχύει για συνδέσεις που θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, με τέλος ενεργοποίησης 36 ευρώ και περιλαμβάνει: απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, 300 λεπτά της ώρας προς όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά σε 47 χώρες, και τέλος, adsl σύνδεση στο Internet με ταχύτητα έως 24Mpbs. Παράλληλα, οι συνδρομητές Vodafone που θα πραγματοποιήσουν τη νέα σύνδεση στο hol double play θα απολαμβάνουν προνομιακή έκπτωση 10% στο πάγιο του προγράμματος συμβολαίου της κινητής τους. Οσοι δεν είναι συνδρομητές Vodafone, μπορούν να γίνουν αποδέκτες του πακέτου hol double play με 22 ευρώ/μήνα.

Ενα μήνα νωρίτερα η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος

Εναν μήνα νωρίτερα θα δοθούν σε 650.000 οικογένειες η τρίτη και τέταρτη δόση των επιδομάτων στήριξης τέκνων από τον ΟΓΑ.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Πρόνοιας Εφης Μπέκου και του διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφώντα Βεργίνη.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, η τρίτη και τέταρτη δόση των επιδομάτων τέκνων και των ειδικών επιδομάτων τριτέκνων-πολυτέκνων θα δοθούν έναν μήνα νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται και συγκεκριμένα:

• Τα επιδόματα για το 3ο τρίμηνο να καταβληθούν στις 18 Σεπτεμβρίου αντί τον Οκτώβριο. Εκτιμάται ότι θα καταβληθούν συνολικά 150 εκατ. ευρώ. Στην καταβολή αυτή θα περιληφθούν και τα δικαιούμενα επιδόματα 1ου και 2ου τριμήνου για όσους δικαιούχους δεν τα έχουν λάβει μέχρι τώρα.

• Τα επιδόματα για το 4ο τρίμηνο να καταβληθούν 18 Δεκεμβρίου αντί του Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

H δημιουργία οικονομικών κινήτρων για την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Παράλληλα, οι δύο υπουργοί εξέτασαν τους τρόπους απλοποίησης της διαδικασίας για τα γυρίσματα μέσω μόνο μίας υπηρεσίας, προκειμένου η χώρα να αποκομίσει τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από την προσέλκυση διεθνών παραγωγών. Επίσης, συμφωνήθηκε η από κοινού δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα που διευκολύνουν τους επισκέπτες στην εξερεύνηση της πολιτιστικής Ελλάδας των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.

Με 91,13% η Motor Oil στη Cyclon

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η δημόσια πρόταση της Motor Oil για την απόκτηση του 90% της θυγατρικής Cyclon Eλλάς και τη διαγραφή της από το χρηματιστηριακό ταμπλό. Ηδη η εταιρεία διύλισης πετρελαίου μέχρι και τη Δευτέρα κατείχε 24.299.074 μετοχές της Cyclon Ελλάς, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 91,13% επί των δικαιωμάτων ψήφου της τελευταίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος squezze out και να απαιτήσει την προσφορά και του υπολοίπου 8,87% από τους μετόχους που δεν έχουν δώσει τις μετοχές τους για να αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου. Η περίοδος της δημόσιας πρότασης έπειτα από μικρή παράταση ολοκληρώνεται αύριο.

Πωλεί την ING ΑΕΔΑΚ η ING Investment Management

Η ING Investment Management (ING IM) κατέληξε σε συμφωνία πώλησης της ING ΑΕΔΑΚ στην ομάδα διοίκησης της εταιρείας υπό τον Γεώργιο Κουφόπουλο και Ελληνες επιχειρηματίες (Τάκης Κανελλόπουλος και Γιάννης Καματάκης). Η εταιρεία, η οποία θα μετονομαστεί εντός τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει την ING IΜ στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε σχέση με τους ΟΣΕΚΑ (Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες) της ING IM με έδρα στο Λουξεμβούργο. Επιπλέον, θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα 3 Ελληνικά Αμοιβαία Κεφάλαια και να εξυπηρετεί το δίκτυο πωλήσεων και τους πελάτες της ING Ασφαλιστικής Εταιρείας Ζωής στην Ελλάδα. Με εξαίρεση την αλλαγή των μετόχων, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στη λειτουργία της εταιρείας, η οποία διατηρεί την προσήλωσή της στην επίτευξη ελκυστικών αποδόσεων και στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή