Η Aegean μεταξύ των 9 μνηστήρων για την εξαγορά της Cyprus Airways

Η Aegean μεταξύ των 9 μνηστήρων για την εξαγορά της Cyprus Airways

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά εννέα μνηστήρες υπέβαλαν μη δεσμευτική προσφορά, διεκδικώντας τις Κυπριακές Αερογραμμές, παρά το γεγονός ότι αρχικό ενδιαφέρον είχαν εκφράσει 15 εταιρείες, μεταξύ των οποίων πολλές αεροπορικές. Παραμένοντας στο παιχνίδι της διεκδίκησης του κυπριακού αερομεταφορέα, η Aegean Airlines συμμετείχε, σύμφωνα με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων της Κύπρου Μάριο Δημητριάδη, στη διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών. «Αντίπαλοι» της Aegean Airlines παραμένουν η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair και η ισραηλινή Arkia, που συνεργάζεται με αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια και επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω των Κυπριακών Αερογραμμών.

Κατά την προηγούμενη φάση, στην οποία η κυπριακή κυβέρνηση είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε στρατηγικούς ή οικονομικούς επενδυτές να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση είτε των μετοχών είτε σημαντικών περιουσιακών στοιχείων του αερομεταφορέα, οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν συνολικά 15. Τότε η πλειονότητα των συμμετασχόντων έκανε λόγο για πρώιμη φάση, κατά την οποία μάλιστα δεν είχε ακόμη καταστεί σαφές ποιο ακριβώς είναι το προς πώληση αντικείμενο. Κύκλοι μάλιστα της αεροπορικής αγοράς είχαν συσχετίσει την επιτάχυνση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης με την εν εξελίξει έρευνα που πραγματοποιεί η Ε.Ε. εξετάζοντας το ενδεχόμενο να έχουν δοθεί παράνομες κρατικές ενισχύσεις στην αεροπορική εταιρεία.

Tο υπ. Συγκοινωνιών της Κύπρου θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες στην εξέταση των επιχειρησιακών σχεδίων που κατατέθηκαν, με στόχο μέσα στην επόμενη εβδομάδα να επιλέξει ποιοι από τους ενδιαφερόμενους περνούν στην επόμενη φάση κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. Ο κ. Δημητριάδης, πάντως, επεσήμανε ότι ακόμα δεν έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο των επιχειρησιακών σχεδίων, ωστόσο τόνισε ότι ήταν δικαίωμα των εταιρειών να υποβάλουν προσφορά για τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τα οποία, όπως είπε, είναι το όνομα της εταιρείας, το πελατολόγιό της και οι συμφωνίες στις οποίες έχει προχωρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή