Αυξήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών και τον Αύγουστο

Αυξήθηκαν οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών και τον Αύγουστο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε και τον Αύγουστο η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων ξένων τουριστών, σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία που παρέχουν τα αεροδρόμια της χώρας για την επιβατική κίνηση τον προηγούμενο μήνα.

Αυτή που ξεχωρίζει, βέβαια, είναι η αύξηση των ξένων επισκεπτών στην Αθήνα. Μάλιστα, για το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου οι επιπλέον αεροπορικές αφίξεις ξένων τουριστών έφθασαν πέριξ των 550.000 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στη Κέρκυρα οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό για τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 15,8% φθάνοντας σε 247.158. Το Νησί των Φαιάκων κατάφερε να αυξήσει κατά 18,5% και τον αριθμό των Ρώσων τουριστών, παρά τη συνολική πτώση του εξερχόμενου ταξιδιωτικού ρεύματος από τη Ρωσία. Επίσης, οι αφίξεις από τη Γερμανία και τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 17,9% και 5,2% αντίστοιχα. Αύξηση κατά 13,1% παρουσίασαν οι αεροπορικές αφίξεις και στη Κεφαλονιά για τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2013, φθάνοντας σε 51.041. Σημαντική συμβολή στην ανοδική τάση είχαν οι αφίξεις από τη Βρετανία που αυξήθηκαν κατά 11,5% φθάνοντας σε 29.179. Η τουριστική δημοφιλία του προορισμού ως φαίνεται δεν επηρεάστηκε από τον ισχυρό σεισμό του περασμένου Ιανουαρίου, καταγράφοντας από την αρχή της σεζόν έως τον Αύγουστο αύξηση των αφίξεων περίπου 7%. Στη Ζάκυνθο οι αφίξεις των ξένων τουριστών τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 18,3% φθάνοντας σε 144.462. Στη Ρόδο οι αεροπορικές αφίξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 5,8% φθάνοντας σε 411.300. Τον ίδιο μήνα αυξήθηκε κατά 22,1% και ο αριθμός των αφίξεων με πτήσεις εσωτερικού, φθάνοντας σε 40.669. Από τη Βρετανία και τη Γερμανία -πρώτη και δεύτερη αγορά για τη Ρόδο- οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 10,1% και 18,7% αντίστοιχα ενώ από τη Ρωσία -τρίτη αγορά- μειώθηκαν κατά 18,5%. Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου παρουσίασαν τον προηγούμενο μήνα αύξηση κατά 8% φθάνοντας σε 584.000.

Στο μεταξύ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρθηκε χθες στη συμβολή του τουριστικού τομέα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο τουρισμός με τη δυναμική του ανάπτυξη και τις αυξημένες σε σχέση με το 2013 προσλήψεις (είτε πλήρους είτε μερικής απασχόλησης), όπως αυτές εμφανίζονται στο σύστημα Εργάνη (80.000 – 100.000 νέες θέσεις), φαίνεται ότι καλύπτει όλες τις απώλειες των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας, με αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα επταμήνου όλων των ασφαλιστικών ταμείων να παραμένουν σταθερά. Επιπλέον, ο ΣΕΤΕ ανακοίνωσε την εγγραφή ως μέλους του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών o οποίος είναι ο πρώτος όμιλος ιδιωτικής υγείας που εντάσσεται στον σύνδεσμο. Ο γενικός διευθυντής του συνδέσμου Αλέξανδρος Λαμνίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι και οι υπόλοιποι ιατρικοί όμιλοι θα συνδεθούν με τον ΣΕΤΕ προς όφελος του ιατρικού τουρισμού.

Εξάλλου, τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Ζακύνθου για την προώθηση και την ανάπτυξη των ποιοτικών μορφών τουρισμού ζήτησε η υπ. Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για τις τέχνες και τις επιστήμες «Vesalius Continuum» αφιερωμένο στον μεγάλο Βέλγο ανατόμο Ανδρέα Βεζάλ. Το συνέδριο διοργάνωσαν ο Δήμος Ζακύνθου και η πρεσβεία του Βελγίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή