Σύντομα (5/9/14)

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρωπαϊκή διάκριση  για την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

«Εθνικός πρωταθλητής» στην κατηγορία «Επιχείρηση της χρονιάς με κύκλο εργασιών 26-150 εκατ. ευρώ» αναδείχθηκε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία (παράγει την μπίρα ΦΙΞ) στο πλαίσιο του θεσμού European Business Awards sponsored by RSM 2014-2015. Η διάκριση αυτή δίνει το «εισιτήριο» στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, από την οποία θα αναδειχθούν οι 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, στις οποίες θα απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος «Ruban d’Honneur». Ο θεσμός των European Business Awards αναγνωρίζει, αναδεικνύει και επιβραβεύει την πρόοδο ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, που χαρακτηρίζονται για την καινοτομία, την εμπορική τους επιτυχία και τη συνεισφορά τους στην οικονομία και την κοινωνία. H κριτική επιτροπή επέλεξε 60 εταιρείες από την Ελλάδα, σε σύνολο 24.000 συμμετοχών από 33 ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που τοποθετεί τη χώρα μας στην 3η θέση της συνολικής κατάταξης των ευρωπαϊκών χωρών, οι εταιρείες των οποίων έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Με 8 δρομολόγια η Ryanair τον χειμώνα από Αθήνα

Το νέο χειμερινό της δρομολόγιο με προορισμό τις Βρυξέλλες εγκαινίασε χθες η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Το δρομολόγιο θα έχει καθημερινή συχνότητα και η εταιρεία υπολογίζει ότι με αυτό θα διακινηθούν πάνω από 100.000 επιβάτες τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του. Επιπλέον από χθες η Ryanair αύξησε τα δρομολόγια προς το Λονδίνο σε δύο δρομολόγια την ημέρα και για Θεσσαλονίκη σε έξι δρομολόγια την ημέρα. Το καθημερινό δρομολόγιο Σαρλερουά των Βρυξελλών είναι η πρώτη από τις δύο νέες χειμερινές συνδέσεις της Ryanair από τη βάση της στην Αθήνα. Η Ryanair ανακοίνωσε ότι για τα συγκεκριμένα δρομολόγια θα διαθέσει θέση με ναύλο που θα ξεκινά από 19,99 ευρώ για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως και τις 18 Δεκεμβρίου. Οι εν λόγω χαμηλού κόστους ναύλοι είναι διαθέσιμοι για κρατήσεις μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου. Συνολικά το χειμερινό πρόγραμμα της Ryanair στην Αθήνα θα περιλαμβάνει οκτώ γραμμές από την Αθήνα και 222 εβδομαδιαίες πτήσεις, με τρία αεροσκάφη, ενώ εκτιμά ότι θα φέρει στην πρωτεύουσα πάνω από 1,4 εκατ. επιβάτες τον χρόνο.

Πρωταθλητή Ελλάδας για την περίοδο 2014-15 ανέδειξαν τα διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία (European Business Awards) τον Spetses mini Marathon, η τέταρτη διοργάνωση του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου στις Σπέτσες. Ο Spetses mini Marathon, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του οποίου είναι η δρ Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, ξεχώρισε διαγωνιζόμενος με περισσότερες από 24.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 28 ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι το 2011 που πραγματοποιήθηκε η πρώτη διοργάνωση στις Σπέτσες οι συμμετοχές είχαν φθάσει τις 700, ενώ κατά τη φετινή διοργάνωση ο στόχος είναι να ξεπεράσουν τις 10.000 σε σύνολο οκτώ αγωνισμάτων.

Coca-Cola 3Ε: ενίσχυση με τρία νέα στελέχη

Τρεις γυναίκες εντάσσονται στο στελεχικό δυναμικό της Coca-Cola 3Ε. Πρόκειται για την Αγγελική Πατρούμπα που αναλαμβάνει από τις 8 Σεπτεμβρίου τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Ελλάδας, την Αντιγόνη Παγουλάτου που από 15 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει τα καθήκοντα της διευθύντριας μάρκετινγκ Ελλάδας και την Τζίνα Κυβετού που ήδη από την 1η Ιουλίου 2014 έχει αναλάβει τα καθήκοντα της διευθύντριας ανθρώπινου δυναμικού Ελλάδας και Κύπρου. Η κ. Πατρούμπα προέρχεται από τη Lafarge, η κ. Παγουλάτου από τη The Coca-Cola Company, ενώ η κ. Κυβετού βρίσκεται από το 1993 στην Coca-Cola 3E.

Ενίσχυση 12% καταγράφουν οι πωλήσεις της Δωδώνης

Αύξηση 12% καταγράφουν οι συνολικές πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, ενώ ειδικά στην εγχώρια αγορά οι πωλήσεις αυξήθηκαν φέτος κατά 17%. Τα στοιχεία ανακοίνωσε χθες η εταιρεία με αφορμή την ολοκλήρωση της γαλακτοκομικής περιόδου (κλείνει παραδοσιακά τον Σεπτέμβριο). Η εταιρεία προμηθεύτηκε 53.000 τόνους γάλακτος από περίπου 5.000 παραγωγούς από όλη την Ηπειρο, εκ των οποίων το 30% πριμοδοτήθηκε με επιπλέον επίδομα ως επιβράβευση για την άριστη ποιότητα γάλακτος που παρέδωσε στη γαλακτοβιομηχανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, από την αρχή της γαλακτοκομικής περιόδου τηρήθηκε στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η εταιρεία προέβη σε παροχή προκαταβολών προς τους συνεργαζόμενους παραγωγούς για το γάλα της επόμενης γαλακτοκομικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή