Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Alpha Bank

Σύσταση από Barclays

Στην κορυφή της συναλλακτικής δραστηριότητας βρέθηκε αυτή την εβδομάδα η μετοχή της Alpha Bank. Περισσότερες από 70 εκατ. μετοχές της άλλαξαν χέρια. Η μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις κατέγραφε συνολική άνοδο 3,60%. O οίκος Barclays επιλέγει την Alpha Bank για τις ελληνικές τράπεζες και συστήνει επιπλέον έκθεση (οverweight) προς τους πελάτες του. Υποστηρίζει δε πως η Alpha Bank έχει υψηλότερους κεφαλαιακούς δείκτες και είναι καλύτερα τοποθετημένη για τα stress test.

Quest

Kέρδη 4,24 εκατ.

Ικανοποιητική άνοδο σε ποσοστό 6,17% κατέγραψε αυτή την εβδομάδα η μετοχή του ομίλου Quest. Η εταιρεία που διοικεί ο σημερινός πρόεδρος του ΣΕΒ κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου εμφάνισε ενοποιημένα καθαρά κέρδη 4,24 εκατ., έναντι 213.000 ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013. Η λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε στα 9,421 εκατ. από 5,824 εκατ. το 2013, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 5,415 εκατ. από 2,986 εκατ. ευρώ πέρυσι. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 149 εκατ. ευρώ, έναντι 140,9 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013.

Pasal Development

Αίτηση πτώχευσης

Καθίζηση υπέστη η μετοχή της Pasal Development, υποχωρώντας 20% στη διάρκεια της πρώτης χρηματιστηριακής εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Αιτία ήταν η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που υπέβαλε η διοίκηση της εισηγμένης. Παράλληλα, με προσωρινή διαταγή του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ανεστάλησαν οι ατομικές και συλλογικές διώξεις των πιστωτών κατά της εταιρείας, τουλάχιστον έως τις 28 Ιανουαρίου του 2015. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου Athens Heart.

Μυτιληναίος

Ζήτηση για αλουμίνιο

Aγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή του Μυτιληναίου, με αποτέλεσμα ο τίτλος να ενσιχυθεί 7,28%. Στην παρουσίαση του ομίλου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος εξέφρασε την αισιοδοξία του υποστηρίζοντας ότι θα ενισχυθεί η οικονομική επίδοση των εταιρειών έως το τέλος του έτους. Οπως υπογράμμισε, στον τομέα της μεταλλουργίας ο ρυθμός αύξησης της ζήτησης αλουμινίου σε διεθνές επίπεδο αναμένεται να επιταχυνθεί, δρώντας υποστηρικτικά για τις τιμές του αλουμινίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή