Ποικίλες δραστηριότητες από την Interamerican

Ποικίλες δραστηριότητες από την Interamerican

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αιμοδοσία, ως πράξη κορυφαίας εθελοντικής συνεισφοράς, προτάσσει η Interamerican στο ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων της, με τις οποίες κάνει πράξη την EKE. Σε ετήσια βάση συγκεντρώνει περισσότερες από 200 μονάδες αίματος, ενώ η τράπεζα αίματος του συλλόγου υπαλλήλων της εταιρείας υποστηρίζει σημαντικό αριθμό κρίσιμων περιστατικών και διενεργεί αιμοδοσίες εντός της εταιρείας σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις 3 Οκτωβρίου 2014 στην Πτολεμαΐδα θα τερματίσει η 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που οργανώνουν οι Εθελοντές Αιμοδότες Ελλάδος, αφού θα έχει διατρέξει όλη την Ελλάδα, με αφετηρία την Αθήνα στις 22 Αυγούστου 2014. Χορηγός και συνοδός για μιαν ακόμη χρόνια η Interamerican, η οποία και προσβλέπει η μεγάλη αυτή εκδήλωση να θεσμοθετηθεί ως διεθνής από την Παγκόσμια Οργάνωση (FIODS) στην οποία ανήκει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Αλλά και τον εθελοντισμό στις πρώτες βοήθειες στηρίζει και προάγει η εταιρεία με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), το οποίο και προβλέπει τη συνδρομή της εταιρείας στις διασωστικές και λοιπές δράσεις της ΕΟΔ.

Στην υπέροχη «βεντάλια» των περίπου 120 πρωτοβουλιών EKE που αναπτύσσει ετησίως η Interamerican, κυρίαρχη θέση –στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράξεις Ζωής»– έχει το παιδί και τα δικαιώματά του. Σε στενή και διαρκή σχέση με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, χορηγεί πρωτοβουλίες και προγράμματα, όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί αναγνώστες στον κόσμο των βιβλίων», που εφέτος απευθύνθηκε σε 1.600 παιδιά.

Σημαντική ήταν και η πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, για την οποία συνεργάζεται σταθερά με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) μέσα από ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και τη διάθεση του απαραίτητου ενημερωτικού υλικού. Στηρίζει επίσης με αποδοτικές δράσεις της και το έργο της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ). Επιπλέον, επιστρατεύει και την τέχνη για να βοηθήσει άτομα ειδικών αναγκών. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Art & Therapy», συνεργάστηκε με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και διέθεσε σημαντικό αριθμό εισιτηρίων στους κοινωνικούς φορείς που έχουν την επιμέλειά τους.

Οσο για τον «δεσμό τιμής» της Interamerican με τον Μίκη Θεοδωράκη και το «δώρο» της για τα 89α γενέθλια του, με την υποστήριξη της προβολής της ταινίας «Μίκης Θεοδωράκης, ο σύνθετης των ποιητών και των οραμάτων» στο Παρίσι, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων «Πρόσωπα για την ειρήνη», το χειροκρότημα είναι πιο δυνατό και επικαλύπτει τη «φωνή» των λέξεων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή