ΔΕΘ: Στόχος, να ξεπεράσει τους 200.000 επισκέπτες

ΔΕΘ: Στόχος, να ξεπεράσει τους 200.000 επισκέπτες

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο να ξεπεράσει τους 200.000 επισκέπτες, γεγονός που θα αποτελέσει ισχυρή οικονομική «ένεση» για την πόλη, άνοιξε τις πύλες της από χθες η 79η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει προσαρμοστεί το όλο πρόγραμμά της, που φέτος συνίσταται σε ένα «υπερθέαμα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, τεχνολογίας και αναψυχής», όπως δήλωσε ο πρόεδρός της κ. Τάσος Τζήκας. Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες παρουσιάζουν στα περίπτερα τα προϊόντα τους, αριθμός που σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αρμοδίως, εμφανίζεται διπλάσιος από εκείνον του 2012 και αισθητά αυξημένος σε σχέση με αυτόν του 2013. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρηματίες-εκθέτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «μικρομεσαίοι», καθώς απουσιάζουν μεγάλοι όμιλοι, ελληνικοί και ξένοι, χωρίς, ωστόσο, αυτό να αφαιρεί από τη λάμψη της διοργάνωσης, που τα τελευταία χρόνια αποκτά, με επιτυχία μάλιστα, πιο λαϊκό πρόσωπο. «Ισως είναι η πρώτη χρονιά εδώ και χρόνια που έχουμε τόσο μαζική συμμετοχή ιδιωτικών επιχειρήσεων, ανέφερε ο κ.Τζήκας. Στα χαρακτηριστικά της διοργάνωσης, ως προς το επιχειρηματικό της προφίλ, καταγράφεται η εντυπωσιακή συμμετοχή της Κίνας, που κατέφθασε με δεκαοκτώ εκθέτες συνοδευόμενους από σαρανταμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από στελέχη επιχειρήσεων, διπλωμάτες και κομματικούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, οι κινεζικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στη διοργάνωση έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για συνεργασία με ομοειδείς ελληνικές και επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Εκτός των Κινέζων ανακοινώθηκαν και άλλες δεκαοκτώ διεθνείς συμμετοχές. Το «υπερόπλο», όμως, της φετινής ΔΕΘ είναι ο γαλαξίας των εκδηλώσεων και των παράλληλων δράσεων που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό και εδώ οι οργανωτές έχουν να παρουσιάσουν εντυπωσιακά πράγματα. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στα έγκατα του σύμπαντος, μέσω ενός προσομοιωτή του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων, στον χώρο της έκθεσης του CERN να «τρυπώσουν» στο «μυστικό εργαστήριο της GOOGLE όπου θα δουν μπαλόνια στη στρατόσφαιρα για ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, «έξυπνα» γυαλιά κ.ά. Ενα εντυπωσιακό εργοστάσιο και ένα μουσείο σοκολάτας περιμένουν τους λάτρεις του εδέσματος, ενώ τους δικούς της χώρους θα έχει και η γαστριμαργία γενικότερα. Συναυλίες λαϊκών καλλιτεχνών, όπως οι Σαββόπουλος, Ρουβάς, Πορτοκάλογλου, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ενώ για χθες το βράδυ συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία είχαν προγραμματίσει τις καθιερωμένες συγκεντρώσεις και πορείες υπό αυστηρά μέτρα αστυνομικής φρούρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή