Σύντομα (9/9/14)

3' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίκτυο συνεργαζόμενων πρακτόρων από Interamerican

Στρατηγικής προτεραιότητας επιλογή αποτελεί για την Interamerican η ανάπτυξη του δικτύου συνεργαζόμενων πρακτόρων και μεσιτών, στο πλαίσιο της πολιτικής της πολυκαναλικής διανομής που ακολουθεί η εταιρεία. Το ετησιοποιημένο χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται το δίκτυο φθάνει συνολικά τα 121 εκατ. ευρώ και ειδικότερα 89 εκατ. στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων και 32 εκατ. στους κλάδους ζωής και υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 30% των γενικών αφορά σε κλάδους εκτός αυτοκινήτου, ενώ στο αυτοκίνητο τα συμβόλαια νέων οχημάτων είναι 5.000 περισσότερα από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013. Στους κλάδους αστικής ευθύνης παρατηρήθηκε αύξηση παραγωγής κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, ενώ δυναμική είναι και η αύξηση στις corporate business όπου το δίκτυο πρακτόρων-μεσιτών κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο εργασιών μεταξύ των δικτύων της εταιρείας. Σήμερα, η Interamerican συνεργάζεται στην Αττική και στην περιφέρεια με 1.014 πράκτορες, μεσίτες και ανεξάρτητους διαμεσολαβούντες, έχοντας προσθέσει κατά το α΄ εξάμηνο 113 νέες συνεργασίες. Η εταιρεία υλοποιεί πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης του δικτύου, με έμφαση στις οδηγίες της ΤτΕ, ενώ κάνει χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στη μηχανογραφική υποστήριξη των εργασιών, με το 90% της έκδοσης συμβολαίων αυτοκινήτου να πραγματοποιείται στα γραφεία των συνεργατών και με online έκδοση των ασφαλιστηρίων υγείας.

Υπ. Ναυτιλίας: Εκπτωση της ΝΕΛ από τις γραμμές του Β. Αιγαίου

Σε κινήσεις για την άμεση αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τα οποία εξυπηρετούνται από τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) και τη θυγατρική της, «Σι Λινκ Φέρρις», αναμένεται να προβεί το προσεχές διάστημα το υπ. Ναυτιλίας, μετά την κίνηση της εισηγμένης να προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης, αλλά και σε δήλωση επίσχεσης υπηρεσιών των σχετικών γραμμών που συνδέουν τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με τα νησιά Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο. Η κίνηση αποδίδεται, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, στη μη έγκαιρη καταβολή οφειλών από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας. Από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου σημείωναν χθες ότι το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης είχε ήδη κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκπτωση της ΝΕΛ, υπογράφοντας τη σχετική απόφαση. Αφορμή για τις σχετικές ενέργειες του υπουργείου έχουν σταθεί τα πολλά και σοβαρά προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των προβλεπόμενων δρομολογίων από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια πρόταση της Motor Oil προς τη θυγατρική της Cyclon Ελλάς. Συνολικά η μητρική εταιρεία του ομίλου Βαρδή Βαρδινογιάννη απέκτησε 24.640.078 μετοχές της Cyclon, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 92,41% της Cyclon Ελλάς. Η μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν εγκύρως κατά τη δημόσια πρόταση και οι σχετικές καταχωρίσεις στο σύστημα άυλων τίτλων θα πραγματοποιηθούν εντός 4 εργασίμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, ήτοι τη 10η Σεπτεμβρίου 2014. Το τίμημα θα καταβληθεί στους αποδεχόμενους μετόχους, με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στις δηλώσεις αποδοχής τους, τη 10η Σεπτεμβρίου 2014. Οι εναπομείναντες μέτοχοι έχουν δικαίωμα να πωλήσουν χρηματιστηριακά στον προτείνοντα τις μετοχές τους έναντι 0,70 ευρώ ανά μετοχή εντός τριμήνου.

«Μαΐλλης»:  Δίκαιη η δημόσια πρόταση της HIG

Δίκαιη οικονομικά είναι η δημόσια πρόταση της HIG Luxembourg για την απόκτηση του 100% της Μ.Ι. Μαΐλλης με σκοπό τη διαγραφή της μετοχής από το Χ.Α. Χθες η ελληνική επιχείρηση δημοσιοποίησε την αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. για την υποχρεωτική δημόσια προσφορά της HIG Luxembourg (στα 0,115 ευρώ ανά μετοχή). Αναλυτικά, όπως σημειώνει το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Ι. Μαΐλλης: Το προσφερόμενο αντάλλαγμα: (α) είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις του νόμου και (β) βρίσκεται αρκετά πάνω από τα όρια του εύρους αξίας, ανά μετοχή, που υπολογίστηκαν, βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων μεθοδολογιών, από τον χρηματοοικονομικό μας σύμβουλο.

Στο 61% η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο Χ.Α.

Κεφάλαια 3,212 δισ. ευρώ έχουν διοχετεύσει στο χρηματιστήριο οι αλλοδαποί επενδυτές από τον Νοέμβριο 2012 μέχρι και τον Αύγουστο 2014 για την αγορά ελληνικών μετοχών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του περασμένου μήνα, οι ξένοι επενδυτές παρέμειναν αγοραστές για 22ο συνεχή μήνα με εισροές κεφαλαίων ύψους 58 εκατ. Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 61,0% έναντι 60,4% στο τέλος του προηγούμενου μήνα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 1,0%. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ (18.730,48 εκατ. ευρώ ή 28,1%) στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς, η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται στο 43,9% παρουσιάζοντας σταθεροποιητικές τάσεις συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. Tον περασμένο μήνα, δημιουργήθηκαν 888 νέες μερίδες επενδυτών έναντι 1.027 νέων μερίδων που καταγράφηκαν τον φετινό Ιούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή