ΞΕΕ: «Αγκάθι» για τα τουριστικά καταλύματα της χώρας ο ΕΝΦΙΑ

ΞΕΕ: «Αγκάθι» για τα τουριστικά καταλύματα της χώρας ο ΕΝΦΙΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινιστική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε εκ νέου το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ στα τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, επιβάλλεται η πολιτεία να αντιληφθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξενοδοχειακής υποδομής της χώρας. Σήμερα το 40% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Ελλάδας, ανήκουν σε ατομικές επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική παραγωγή και με τον όρο οικογενειακή επιχείρηση.

Αναφέρει ότι 4.000 από τις 9.800 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κάμπινγκ της χώρας είναι ατομικές επιχειρήσεις. Είναι αυτές που κατά κύριο λόγο συνθέτουν τα τοπικά χαρακτηριστικά ενός προορισμού, όμως δεν είναι δυνατό να υπερφορολογούνται ως …«κατοικίες» και να διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές εταιρειών που λειτουργούν ως ξενοδοχεία, επισημαίνει.

ΣΕΤΕ: Ομοιόμορφος ΕΝΦΙΑ για όλα τα καταλύματα

Ομοιόμορφο ΕΝΦΙΑ σε όλα τα τουριστικά καταλύματα ανεξαρτήτως νομικής μορφής, ζητάει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Σε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με αφορμή την επιβολή πολλαπλάσιου ΕΝΦΙΑ στα μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι ατομικές επιχειρήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα τουριστικά καταλύματα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης υπογραμμίζει ότι «ο ελληνικός τουρισμός οφείλει την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του στο σύνολο των επιχειρήσεων οι οποίες, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στήριξαν τον τομέα, αλλά και την ελληνική οικονομία για ακόμα μια χρονιά».

Οι χιλιάδες μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά και κινητήρια δύναμη του ελληνικού τουρισμού τονίζει ο ΣΕΤΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, από το σύνολο των 13,5 δισ. ευρώ άμεσων εσόδων του 2014, οι 700 μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του τομέα θα συνεισφέρουν μόλις το 1 δισ. ευρώ, τονίζει ο κ. Ανδρεάδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή