Αντιστέκονται στις πιέσεις οι εξαγωγές

Αντιστέκονται στις πιέσεις οι εξαγωγές

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ελληνικές εξαγωγές αντιστέκονται στις πιέσεις, παρά το έντονο πρόβλημα ρευστότητας και τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα λόγω των συνθηκών στο εξωτερικό, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), προειδοποιώντας ωστόσο ότι η ανοδική ορμή περιορίζεται και άρα επιβάλλεται να αναληφθεί άμεσα δράση.

«Προτεραιότητα κατά τον ΣΕΒΕ πρέπει να δοθεί στην κατάργηση ή μείωση επιβαρύνσεων και λειτουργικού και διοικητικού κόστους που αφορούν την παραγωγή και τη μεταποίηση διεθνώς εμπορεύσιμων αγαθών, καθώς αυτές μαζί με την εξωστρέφεια, η ενίσχυση της οποίας είναι επιτακτική και με στοχευμένες και συντονισμένες δράσεις στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, θα πρέπει να αποτελέσουν τους πυλώνες ανάπτυξης της Ελλάδας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΒΕ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και την επεξεργασία του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ για τον Ιούλιο του 2014, οι ελληνικές εξαγωγές εμπορευματικών συναλλαγών (χωρίς τα πετρελαιοειδή) κατέγραψαν αύξηση 1,8% συγκριτικά με τον περσινό Ιούλιο. Παράλληλα, όμως, αυξήθηκαν και οι εισαγωγές (κατά 9,3% χωρίς τα καύσιμα), με αποτέλεσμα τη διόγκωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 19%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή