Αύξηση άνω του 10% στις πωλήσεις Ιουλίου – Αυγούστου για Jumbo

Αύξηση άνω του 10% στις πωλήσεις Ιουλίου – Αυγούστου για Jumbo

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση των πωλήσεων άνω του 10% εμφάνισε ο όμιλος Jumbo το πρώτο δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου για την τρέχουσα οικονομική χρήση 2014-2015 που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2015.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση για τη νέα οικονομική περίοδο, είναι η αύξηση των πωλήσεων του ομίλου να κυμανθεί μεταξύ 4% και 6%. Παράλληλα στη χθεσινή ανακοίνωση ο όμιλος Jumbo προανήγγειλε το άνοιγμα έξι νέων καταστημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου ιδιόκτητου καταστήματος στον Ιασμο (9.000 τ.μ.), ενώ καταγράφει θετική ανταπόκριση των καταναλωτών στην επανεκκίνηση του πλήρως ανακαινισμένου καταστήματος στον Πειραιά.

Από την 1η Ιουλίου 2013 μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2014, οι ενοποιημένες πωλήσεις ξεπέρασαν τα 541,8 εκατ. ευρώ έναντι 502,2 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση (1/7/2012 – 30/6/2013).

Στην κυπριακή αγορά, υποστηρίζει η εταιρεία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ανταπόκριση των καταναλωτών στην απόφαση της κυβέρνησης για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων καθώς και η προσθήκη του νέου καταστήματος στην Πάφο συνέβαλαν στη διψήφια αύξηση των πωλήσεων. Επίσης διψήφια αύξηση πωλήσεων κατέγραψαν και τα καταστήματα Jumbo στη γειτονική Βουλγαρία, καθώς τη χρονιά που έκλεισε ξεκίνησε και η διαφήμισή τους στην τοπική αγορά. Η επίδοση των δύο πρώτων υπερ-καταστημάτων στη Ρουμανία ήταν σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες και έτσι για την επόμενη οικονομική χρήση σχεδιάζεται η λειτουργία τριών ακόμα ιδιόκτητων υπερ-καταστημάτων στη χώρα. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2013 – Ιούνιος 2014, ο όμιλος λειτούργησε 5 νέα υπερ-καταστήματα εκ των οποίων τα 2 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 2 στη Ρουμανία, ενώ τερματίστηκε η λειτουργία του μισθωμένου καταστήματος στον Προμαχώνα. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 66 καταστήματα εκ των οποίων 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία και 2 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή