Σύντομα (10/9/14)

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα ύψους 132.000 ευρώ επέβαλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς

Πρόστιμα συνολικού ύψους 132.000 ευρώ επέβαλε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παραβάσεις του κώδικα της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Τα υψηλότερα σε αξία πρόστιμα που επεβλήθησαν ήταν τα εξής: α) Πρόστιμο 60.000 ευρώ στην Eurobank για παραβάσεις διατάξεων του Ν. 3606/2007 αναφορικά με κανόνες συμπεριφοράς κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της, περιλαμβανομένης και της βέλτιστης εκτέλεσης εντολών κατά την αγορά ομολόγων. β) Πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Κώτσια, βασικό μέτοχο της «Κεραμεία Αλλατίνη», διότι, αν και υπερέβη το 1/3 των δικαιωμάτων ψήφου της ως άνω εταιρείας, δεν προέβη σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση. γ) Πρόστιμο 10.000 ευρώ στη «Citibank International Plc» για παραβάσεις διατάξεων του Ν. 3606/2007 σχετικά με την παροχή πληροφοριών σε πελάτη της κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών.

Στο 8,05% το επιτόκιο για ληξιπρόθεσμες εισφορές

Στο 8,05% διαμορφώνεται από σήμερα το επιτόκιο με το οποίο επιβαρύνονται κατ’ έτος οι ληξιπρόθεσμες εισφορές προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, πλην του ΝΑΤ. Η μείωση κατά 0,05% οφείλεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο ιστορικό χαμηλό του 0,05%, που συμπαρασύρει τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές από 1-1-2013. Ηδη, ο ΟΑΕΕ εξέδωσε εγκύκλιο που καθορίζει το επιτόκιο στο 8,05% και αναμένονται τα υπόλοιπα Ταμεία, καθώς ο νόμος ορίζει ότι όλες οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές όλων των Ταμείων, πλην ΝΑΤ, επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο που ισούται με το επιτόκιο αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συν ένα περιθώριο 800 μονάδων βάσης (δηλαδή 8%), υπολογισμένο σε ετήσια βάση και με αναδρομική εφαρμογή από 1.1.2013. Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επανακαθορίζει το ετήσιο επιτόκιο αναχρηματοδότησης σε 0,05% (αντί του 0,15%), με έναρξη ισχύος την 10.9.2014.

Nέα απόφαση που θα βελτιώνει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας θα υπογράψουν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, όπως συμφώνησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Επίσης, στις 7 και 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων και εμπλεκομένων με τον ιατρικό τουρισμό φορέων για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των βέλτιστων προτύπων με τη συνεργασία των δύο υπουργείων. Το υπουργείο Τουρισμού θα εκπονήσει έρευνα στο εξωτερικό με σκοπό την καταγραφή των δεδομένων που θα επιτρέψουν την άντληση τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη συνεργειών που θα συνδράμουν στην προβολή του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Προς νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης η PC Systems

Η PC Systems ανακοίνωσε ότι με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών απορρίφθηκε η έφεση της εταιρείας κατά της υπ’ αρ. 3/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που απέρριψε την επικύρωση της συμφωνίας που έχει συνάψει η εταιρεία με τη νόμιμη πλειοψηφία των πιστωτών της. Κατόπιν της αρνητικής αυτής εξέλιξης, η διοίκηση της εταιρείας προετοιμάζει νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα παρουσιάσει στις δανείστριες τράπεζες ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τους πιστωτές της και να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εισηγμένης. Το α΄ εξάμηνο η εταιρεία εμφάνισε αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 78%.

Η Intrasoft ολοκλήρωσε έργο 3 εκατ. δολαρίων στην Κένυα

Η Intrasoft International ολοκλήρωσε το έργο –ύψους 3 εκατ. δολαρίων– προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης του Πληροφοριακού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και Διαχείρισης Συντάξεων (Core Social Security & Pension Administration System) για τον Εθνικό Οργανισμό Κοινωνικής Ασφάλισης της Κένυας (National Social Security Fund of Kenya), με έδρα το Ναϊρόμπι. Ο Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Ασφάλισης της Κένυας επέλεξε την Intrasoft International κατόπιν διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού. Το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο 2012 –σε συνεργασία με τοπικό συνεργάτη– και ολοκληρώθηκε επιτυχώς βάσει χρονοδιαγράμματος στις αρχές Οκτωβρίου 2013. Ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας, Αθανάσιος Κωτσής, δήλωσε: «Το έργο αυτό είναι το τρίτο μεγάλης κλίμακας έργο στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης που υλοποιεί η Intrasoft International παγκοσμίως και το πρώτο στην αφρικανική ήπειρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή