Πόλος έλξης επενδύσεων τα 70 χιλιόμετρα της «Αθηναϊκής Ριβιέρας»

Πόλος έλξης επενδύσεων τα 70 χιλιόμετρα της «Αθηναϊκής Ριβιέρας»

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διεθνή πόλο έλξης επισκεπτών αναμένεται να εξελιχθεί τα επόμενα 5-10 χρόνια η παραλιακή ζώνη της Αττικής, η «Αθηναϊκή Ριβιέρα», όπως έχουν αρχίσει ήδη να την αποκαλούν φορείς της αγοράς, οι οποίοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην περιοχή. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Algean Properties, διεθνούς εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων με παρουσία και στην Ελλάδα, η εν λόγω ζώνη, μήκους 70 χιλιομέτρων ακτογραμμής, η οποία οριοθετείται από το Φάληρο έως το Σούνιο, αναμένεται να εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό τα επόμενα χρόνια, ώστε να αποτελέσει τον «παλμό» της πρωτεύουσας, σε επίπεδο επαγγελματικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό.

Τα παραπάνω προκύπτουν με βάση τα επενδυτικά σχέδια που ήδη «τρέχουν» σε πολλά σημεία της παραλιακής και κυρίως στο τμήμα που ξεκινάει από το Φάληρο και καταλήγει στη Βάρκιζα. Ωστόσο, οι εν λόγω επενδύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα επενδυτικά σχέδια και στο υπόλοιπο κομμάτι της παραλίας, δηλαδή από τη Βάρκιζα έως το Σούνιο, περιλαμβάνοντας περιοχές όπως το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα και η Ανάβυσσος. Το όμορφο μεσογειακό τοπίο, η εγγύτητα με το αεροδρόμιο και την Ακρόπολη και πληθώρα άλλων χρήσεων που είτε υφίστανται (π.χ. εμπορικά καταστήματα, σημεία εστίασης υψηλού επιπέδου, θαλάσσιες δραστηριότητες, νυχτερινή διασκέδαση κ.ο.κ.) είτε δρομολογούνται στο παράκτιο μέτωπο της πρωτεύουσας αναμένεται να «απογειώσουν» την περιοχή από τουριστικής πλευράς.

Ξεκινώντας από το Φάληρο, η επένδυση που υλοποιείται αυτήν την περίοδο αφορά τη Νέα Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη, που σε συνδυασμό με το δρομολογούμενο πάρκο των 170 στρεμμάτων, αναμένεται να αναβαθμίσουν το Δέλτα. Το έργο των 560 εκατ. ευρώ αποτελεί 100% δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016. Επίσης, στο Φάληρο, η ολυμπιακή εγκατάσταση του τάε κβον ντο πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο τα επόμενα χρόνια, αναφέρει η Algean Properties. Συνεχίζοντας κανείς στην ακτογραμμή, συναντά τη μαρίνα του Φλοίσβου, η οποία προσφέρει 303 θέσεις ελλιμενισμού και αποτελεί σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες της περιοχής, προσφέροντας 3.800 τ.μ. καταστημάτων, εστιατορίων, καφέ και μπαρ.

Μετά τη μαρίνα του Αλίμου και τις σχετικές εγκαταστάσεις ξεκινάει η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου δρομολογείται η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση της χώρας και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς. Πρόκειται για την ανάπλαση μιας έκτασης άνω των 6.000 στρεμμάτων με προϋπολογισμό της τάξεως των 7 δισ. ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030 (προβλέπονται τρεις επιμέρους φάσεις, διάρκειας πέντε ετών εκάστη), αρχής γενομένης από τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου 2.000 στρεμμάτων στο κέντρο της έκτασης.

Στη Βουλιαγμένη, η αγορά του Αστέρα Βουλιαγμένης από κοινοπραξία αραβικών συμφερόντων θα δρομολογήσει την ανακαίνιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων, ώστε να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κύρος και πολυτέλεια (7 αστέρων), ενώ το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει και τη δημιουργία 12-15 πολυτελών βιλών, αξίας 30 εκατ. ευρώ εκάστη.

Το τμήμα από τη Βάρκιζα έως το Σούνιο είναι το λιγότερο ανεπτυγμένο, ωστόσο η Algean Properties εκτιμά ότι η ολοκλήρωση των παραπάνω επενδύσεων θα ενισχύσει τη ζήτηση των επενδυτών και για το εν λόγω τμήμα της παραλίας της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή